به گزارش فرانیوز، فرشته تابانیان در گفتگو با «شبکه شرق» درباره آخرین وضعیت پرونده «عباس دریس»، بر لزوم صدور دستور توقف اجرای حکم اعدام با ثبت درخواست اعاده دادرسی تاکید کرد.
وی اظهار کرد: «زمانی که پرونده به دادگاه انقلاب ماهشهر ارجاع شده بود، من به عنوان وکیل وارد پرونده شدم. آن زمان به نظریه کارشناسان اسلحه، هیات ۳ نفره اولیه، اعتراض کردم اما به این اعتراض اهمیتی داده نشد و موضوع به هیات ۵ نفره ارجاع داده نشد. در این پرونده، گزارش پزشکی قانونی هم حاکی از آن است که مشخص نشده گلوله شلیک شده متعلق به اسلحه آقای دریس است یا خیر. پزشکی قانونی صرفا اعلام کرده که گلوله از اسلحه کلاشینکف شلیک شده ولی مشخص نیست اسلحه مدنظر، همان اسلحه آقای دریس است یا خیر.»
این وکیل دادگستری افزود: «در نهایت با تمام این موارد، دادگاه بدوی، انقلاب ماهشهر، برای آقای دریس به اتهام محاربه حکم اعدام صادر کرد. ما به حکم صادره اعتراض کردیم ولی حکم در دیوان عالی کشور تایید شد. پس از تایید حکم، ما با خانواده شهید صیادی صحبت کردیم. این خانواده از همان ابتدا اعلام کرده بودند که شکایتی از آقای دریس ندارند و شاکی این پرونده نیستند. با این حال ما از این خانواده درخواست کردیم تا رضایت خود را به صورت رسمی و ثبتی هم اعلام کنند که این کار را کردند. این رضایتنامه به دیوان هم تقدیم شده است اما با توجه به محاربه بودن اتهام، به این رضایتنامه توجهی نشد.»
خانم تابانیان وکیل عباس دریس همچنین از «ثبت درخواست اعاده دادرسی برای موکل خود تا پایان وقت اداری روز شنبه بیست و چهارم تیر» خبر داد و خاطرنشان کرد: «این هفته در تهران پیگیر پرونده بودیم. با ۲ تن از وکلای ساکن تهران پرونده را پیگیری کردیم و لایحه دفاعیه جدیدی تهیه شد و امروز درخواست اعاده دادرسی برای پرونده عباس دریس در دیوان عالی کشور ثبت خواهد شد. براساس تبصره ماده ۴۷۸ قانون آیین دادرسی کیفری، با وصول درخواست اعاده دادرسی در جرائم سالب حیات، باید دستور توقف اجرای حکم صادر شود بر این مبنا، ما تلاش میکنیم تا دو، سه روز آینده، ابتدا دستور توقف اجرای حکم را با توجه به ثبت درخواست اعاده دادرسی از دیوان عالی کشور بگیریم و سپس مراحل قانونی لازم برای پیگیری موضوع را طی کنیم.»
عباس دریس در جریان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به همراه برادر خود محسن دریس در ماهشهر بازداشت و به «محاربه، اخلال در نظم و مشارکت در قتل یکی از نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی موسوم به نوپو» متهم شد.
مقامات قضایی ایران اواسط آذرماه سال گذشته بدون ارائه سند از صدور حکم اعدام برای عباس دریس خبر دادند.
دادگاه انقلاب بر اساس اعترافات آقای دریس مبنی بر تیراندازی و کشتن یک مامور نیروی انتظامی او را به اعدام و برادر او را به اتهام «شرکت در قتل» به حبس ابد محکوم کرده است.
این در حالی است که فعالان حقوق بشر پیشتر اعلام کرده بودند که اعترافات تلویزیونى آقای دریس «تحت فشار و شکنجه» گرفته شده است.
عباس دریس در حالی به اتهام قتل یک مامور ایرانی به اعدام محکوم شده که شواهد کارشناسی حاکی از«بیگناهی» اوست.
عباس دریس (شلیشات) متولد سال ۱۳۵۹ است و به گفته منابع مختلف، دو یا سه فرزند دارد.
او پیش از بازداشت در آبان ۹۸ کارگری ساده بود. در تابستان ۱۴۰۰ خبر صدور حکم اعدام برای آقای دریس به طور شفاهی به خانوادهاش اعلام میشود. پس از آن همسرش پس از پیگیریهای بسیار، بر اثر فشارهای روحی شدید دچار سکته مغزی میشود و جان خود را از دست میدهد.
کشتار نیزار معشور (ماهشهر) به عنوان یکی از نقاط عطف اعتراضات آبان ۹۸ بود که بنا به گزارش «نیویورک تایمز» حدود ۱۰۰ نفر از شهروندان عرب طی آن توسط نیروهای امنیتی ایران کشته شدند.