فرد عراقی عامل آتش زدن قرآن در سوئد: طی ۱۰ روز نسخه دیگری از قرآن را آتش خواهم زد

فرد عراقی که روز چهارشنبه اقدام به آتش زدن نسخه‌ای از قرآن در مقابل بزرگ‌ترین مسجد در استکهلم، پایتخت سوئد کرده بود، اعلام کرد که نسخه‌ای دیگر از قرآن را طی ۱۰ روز دیگر آتش خواهد زد.

خواندن این مطلب 8 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، برای اولین بار پس از ماه‌ها بار دیگر یک قرآن در تظاهراتی عمومی در استکهلم به آتش کشیده شد. فیلمی از شبکه سوئدی SVT پخش شد که نشان می‌دهد مردی یک نسخه از “کتاب مقدس مسلمانان” را پشت موانع پلیس می‌سوزاند و یک مرد دیگر با موبایل خود در حال ضبط ویدئویی این اقدام است.

در  روز چهارشنبه ۲۹ ژوئن (۸ تیرماه) ده ها نفر از مردم خشمگین پشت موانع پلیس تجمع کرده بودند.

سلوان مومیکا، مهاجر ۳۷ ساله عراقی که از کشورش به سوئد گریخته است، در مصاحبه با یک روزنامه سوئدی اعلام کرد که طی ۱۰ روز دیگر پرچم عراق و نسخه‌ای از قرآن را در مقابل سفارت عراق در استکهلم آتش خواهد زد.

وی گفت که از تاثیر کاری که کرده، آگاه است و او “هزاران تهدید به قتل دریافت کرده است”.

سلوان مومیکا که در منطقه قره‌قوش واقع در «بخدیدا» در استان نینوای متولد شده و در شبکه‌های اجتماعی خود را «مفکر، نویسنده و ملحد» معرفی می‌کند، روز چهارشنبه تحت حمایت پلیس سوئدی و برابر چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان دست به آتش زدن نسخه‌ای از قرآن در مقابل مسجدی در استکلم زد.

مقامات پلیس در ماه فوریه سال جاری این گونه اقدامات را ممنوع کرده بودند. با این حال یک دادگاه سوئد سپس حکم داد که پلیس حق ممنوعیت سوزاندن قرآن را ندارد. بر این اساس، مجوز این تجمع اعتراضی در برابر مسجدی در منطقه سودرمالم استکهلم صادر شده بود.

پیشتر احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق عنوان داشت: این فرد ، دارای تابعیت عراقی است، به همین منظور از مسئولان سوئدی می‌خواهیم وی را به دولت عراق تحویل دهند تا ما بر اساس قوانین کشور اقدام به محاکمه وی کنیم.

در پی آتش زدن نسخه‌ای از قرآن در سوئد؛ وزارت خارجه عراق سفیر سوئد در بغداد را احضار و مراتب اعتراض خود را اعلام کرد.

هاکان فیدان، وزیر خارجه دولت جدید ترکیه سوزاندن قرآن در سوئد را به شدت محکوم کرد. او در توییتی نوشت این “عمل شنیع علیه کتاب مقدس ما، قرآن کریم، در روز اول عید قربان” را نفرین می کند. او گفت که این اقدامی “غیرقابل قبول” بود و نمی‌توان چنین اقدامات ضداسلامی را “به بهانه آزادی بیان” مجاز دانست.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز “اهانت به قرآن کریم” در سوئد را محکوم کرد. ناصر کنعانی گفت که این اقدام همزمان با ایام مقدس اسلامی و نیز برگزاری مراسم حج، “اقدامی تحریک‌آمیز، نسنجیده و غیر قابل قبول است”.

وزارت خارجه عربستان نیز ضمن محکوم کردن این عمل در بیانیه‌ای گفت: «تکرار این اعمال نفرت‌انگیز به هیچ وجه قابل­ توجیه نیست.»

مصر، پرجمعیت‌ترین کشور عربی، سوزاندن قرآن را «عملی شرم‌­آور و تحریک احساسات مسلمانان همزمان با عید قربان و تعرض به جوهره آیین اسلام» توصیف کرد.

انور محمد قرقاش، مشاور رئیس امارات متحده عربی، هم در توئیتی نوشت: «غرب باید درک کند که ارزش‌های خود را نمی‌تواند به جهان تحمیل کند.»

دولت کویت در بیانیه‌ای خواستار «محاکمه و مجازات عامل این عمل خصمانه و جلوگیری از سوء­استفاده از مبانی آزادی بیان برای توجیه دشمنی با اسلام و یا هر دین مقدس دیگری» شد.

حکومت پادشاهی مراکش سوزاندن قرآن را «یک عمل توهین­‌آمیز و غیرمسئولانه و بی­‌توجهی به احساسات بیش از یک میلیارد مسلمان در روزهای پایان مراسم حج و عید قربان» توصیف کرد.