وزارت خزانهداری آمریکا شرکت فناوری «ابر آروان» را به دلیل نقش آن در تسهیل سانسور جمهوری اسلامی بر اینترنت در ایران تحریم کرد.
به گزارش فرانیوز، آمریکا همچنین پویا پیرحسینلو و فرهاد فاطمی، بنیانگذاران این شرکت و همچنین شرکت وابسته به آن در امارات متحده عربی را در فهرست تحریمها قرار داد.
درمتن بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا آمده است: امروز، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا شرکت فناوری مستقر در ایران به نام «آروان کلود» (ابرآروان)، دو کارمند ارشد آروان کلود و یک شرکت وابسته به این شرکت که در امارات متحده عربی مستقر است را به عنوان اشخاصی که نقشی در تسهیل سانسور اینترنت توسط رژیم ایران دارند، در لیست تحریم های خود قرار داد.
به نوشته وزارت خزانه داری آمریکا آروان کلود یکی از شرکای کلیدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در توسعه شبکه ملی اطلاعات است که یک شبکه داخلی در سراسر کشور است و برای جدا سازی مردم ایران از اینترنت جهانی استفاده میشود.
این بیانیه می افزاید: آروان کلود ارتباط نزدیکی با سرویسهای اطلاعاتی ایران از جمله وزارت اطلاعات و امنیت دارد و مدیران ابر آروان روابط گستردهای با مقامات ارشد دولتی ایران دارند.
برایان ای. نلسون، معاون وزیر خزانهداری برای مبارزه با تروریسم و امور مالی در رابطه با تحریم شرکت ابراروان با اشاره به اینکه «دسترسی آزاد و بدون محدودیت به اطلاعات، حق اساسی تمام مردمان، از جمله در ایران است»، گفت: «ایالات متحده متعهد است کسانی را که به دنبال تضعیف آزادی بیان و سرکوب مخالفان هستند، پاسخگو کند و رژیمهایی را که شهروندان خود را از این حق محروم میکنند را تحت فشار قرار دهد.»
در اطلاعیه ای که وزارت خزانهداری آمریکا منتشر کرده آمده است که این سازمان در حال صدور مجوز عمومی با محدودیت زمانی است تا امکان توقف معاملات با ابر آروان را فراهم کند.
به دنبال این اقدام، تمام اموال و منافع مربوط به این افراد که در آمریکا یا در اختیار یا کنترل اشخاص آمریکایی قرار دارند، باید مسدود شده و به وزارت خزانه داری ایالات متحده گزارش شود.
علاوه بر این، هر نهاد، سازمان و یا شرکتی که ۵۰ درصد آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم متعلق به افرادی که امروز در لیست تحریم ها قرار گرفته اند باشد نیز مسدود خواهد شد.
۲۳ آبان ۱۴۰۱ نیز اتحادیه اروپا ۳۲ فرد و نهاد ایرانی را به فهرست تحریم های خود اضافه کرد که نام ابر آروان نیز در آن به چشم میخورد؛ یک شرکت فناوری استارت آپی که پیش از این بارها به کمک به محدودسازی و فیلترینگ اینترنت توسط دولت متهم شده و این اتهامات را رد کرده است.
اتحادیه اروپا دلیل تحریم شرکت ابر آروان را حمایت از تلاش دولت برای کنترل اینترنت و ایفای نقش اساسی در پروژه های دولتی و وزارت ارتباطات به منظور ارائه اینترنت ملی در ایران عنوان کرده است.