/

سروان بهنام زارعی «دستگیر» نه، اما «توجیه» شد

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس کشور روز دوشنبه۲۴بهمن در خبری کوتاه اعلام کرد سروان «بهنام زارعی»، مامور پلیس اهل کرمانشاه «دستگیر نشده»، بلکه «توجیه» شده است.

خواندن این مطلب 8 دقیقه طول میکشد.

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس کشور روز دوشنبه۲۴بهمن در خبری کوتاه اعلام کرد سروان «بهنام زارعی»، مامور پلیس اهل کرمانشاه «دستگیر نشده»، بلکه «توجیه» شده است.

بر اساس ویدیویی که در روزهای اخیر در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده بود، یک سروان نیروی انتظامی به نام بهنام زارعی در برابر فشارهای یک زن «آمر به معروف» برای برخورد با یکی از بانوان کارمند در یک مرکز پزشکی در شمال شهر کرمانشاه، مقاومت نشان داد.

این مامور پلیس در واکنش به برخورد زن «آمر به معروف» که از او فیلمبرداری می‌کرد، می‌گوید که او قسم خورده است «حافظ جان، مال، ناموس» مملکت باشد و به او ارتباطی ندارد که زنان چه‌طور می‌خواهند لباس بپوشند.

او سپس در برابر دوربین خود را معرفی می‌کند و می‌گوید: «سروان بهنام زارعی هستم.»

با دست‌به‌دست‌ شدن این ویدیو در فضای مجازی، برخی حامیان حکومت جمهوری اسلامی خواهان برخورد با این مامور پلیس شده و حتی گزارش‌هایی غیررسمی از بازداشت او منتشر شد.

به دنبال انتشار این ویدیو، خبرگزاری «ایرنا» روز جمعه۲۱بهمن گزارش داد که فرمانده انتظامی شهرستان کرمانشاه «برای رسیدگی به اظهارات یکی از مامورین انتظامی در مرکز استان، دستور ویژه و فوری صادر کرده است.»

روز شنبه هم‌زمان با برگزاری مراسم حکومتی ۲۲بهمن نیز، کانال «صابرین‌نیوز»، وابسته به شبه‌نظامیان مورد حمایت حکومت، خبر از بازداشت سروان بهنام زارعی در کرمانشاه داد.

با این‌همه، روز یکشنبه۲۳بهمن‌، خبرگزاری «ایسنا» اطلاعیه صادر کرد که در آن مرکز اطلاع‌رسانی پلیس پایتخت خبر داده بود که «مامور مذکور به دایره بازرسی فراخوانده شد و پس از بررسی دقیق ماوقع، ضمن دادن تذکرات لازم، مورد توجیه آموزشی قرار گرفته است.»

این مرکز همچنین «شایعات مربوط به بازداشت و دستگیری این مامور را رد کرده و آن را نادرست خوانده است.»

در این اطلاعیه اما به خبر دستور پلمب مرکز درمانی محل برخورد لفظی زن «آمر به معروف» در کرمانشاه، که پیش‌تر از سوی حامیان حکومت در فضای رسانه‌ای منتشر شده بود اشاره‌ای نکرده است.

حجاب اجباری از نخستین روزهای پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران به زنان تحمیل شد. با کشته‌شدن «مهسا (ژینا) امینی» به دست ماموران گشت ارشاد شمار زیادی از زنان با اعتراض به مداخله نهادهای امنیتی و حکومتی در حوزه‌های مختلف زندگی خود با شعار «زن زندگی آزادی» به‌عنوان گونه‌ای از مبارزه مدنی حجاب اجباری را از سر برداشتند.

در مقابل، گزارش‌های متعددی از پلمب اماکن صنفی، رستوران‌ها، کافه‌ها و داروخانه‌ها به‌دلیل عدم رعایت حجاب اجباری منتشر شده است.

یکشنبه گذشته مطب یک پزشک در کاشمر به‌دلیل واکنش به اعتراض یک زن «محجبه» به نحوه پوشش زنی دیگر در مطبش پلمب، و برای خود او نیز پرونده قضایی تشکیل شد.