شمال غزه
/

قطعنامه پارلمان اروپا برای آتش‌بس دائمی در غزه؛ حماس برچیده و همه گروگان‌ها آزاد شوند

پارلمان اروپا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن قانون‌گذاران خواستار آتش‌بس دائمی بین اسرائیل و حماس شده‌اند، مشروط بر این که گروه شبه‌نظامی فلسطینی حماس در نوار غزه برچیده و تمامی گروگان‌هایی که در اختیار دارد آزاد شوند.

خواندن این مطلب 8 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه‌ای برای نخستین بار خواستار برقراری «آتش بس دائمی» در غزه و آغاز تلاش‌های سیاسی جهت یافتن راه حلی به منظور پایان دادن به جنگ بین اسرائیل و حماس شد.

این قطعنامه که صرفا ماهیت نمادین دارد و از وزن حقوقی قابل ملاحظه‌ای برخوردار نیست پس از مصالحه و رایزنی‌های صورت گرفته برای جلب رضایت قانونگذاران راست میانه، در نهایت با ۳۱۲ رای موافق در برابر ۱۳۱ رای مخالف و ۷۲ رای ممتنع به تصویب رسید.

درخواست آتش‌بس دائم از سوی نمایندگان اروپایی نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی در موضع قبلی پارلمان اروپا است که ماه اکتبر گذشته تنها «وقفه بشردوستانه» برای تسهیلِ جریان کمک‌ رسانی به غیرنظامیان در غزه را خواستار شده بود.

آنتونیو لوپز-ایستوریز، نماینده حزب مردم اروپا روز سه شنبه طی نطقی در پارلمان اروپا گفته بود: «تا زمانی که حماس و سایر گروه های تروریستی آرمان فلسطین را ربوده و موجودیت اسرائیل، تنها دموکراسی در منطقه را تهدید می کنند، امکان برقراری صلح پایدار وجود ندارد.»

 به گزارش خبرگزاری آسوشیتد‌پرس، در حالی که درگیری در نوار غزه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و گروه‌های سیاسی در پارلمان اروپا را از هم جدا کرده است، دستیابی به چنین اجماعی در قالب یک قطعنامه در روز پنجشنبه کار آسانی نبود.

در حالی که پیش‌نویس قطعنامه بر نیاز به آتش‌بس دائمی تاکید داشت، اما پس از تصویب اصلاحیه‌ای به تصویب رسید؛ اصلاحیه‌ای که شرط برچیده‌شدن حماس و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌های باقی‌مانده در دست حماس در آن لحاظ شد.

اتحادیه اروپا، مانند ایالات متحده، گروه حماس که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردار است را یک سازمان تروریستی می‌داند. وزیران امور خارجه این اتحادیه قرار است هفته آینده تحریم‌های جدیدی را علیه این گروه تصویب کنند.

همزمان با تصویب قطعنامه پارلمان اروپا، نخست وزیر اسرائیل روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری با اعلام این که اسرائیل حدود دو سوم لشکرهای رزمی حماس را در غزه منهدم کرده، وعده داد که جنگ را تا «پیروزی کامل» به پیش ببرد.

بنیامین نتانیاهو گفت: «نبرد دو مرحله دارد؛ مرحله اول نابودی لشکرهای حماس است و تا به حال ۱۶ یا ۱۷ لشکر از ۲۴ لشکر حماس نابود شده‌اند. اما مرحله دوم پاکسازی قلمرو (از شبه‌نظامیان) است که معمولا به لحاظ زمانی، طولانی‌تر است.»

او در این کنفرانس خبری که در تل‌آویو برگزار شد، با در دست‌گرفتن عکس یک سرباز اسرائیلی کشته‌شده، گفت که سربازان بیهوده کشته نشده‌اند و متعهد شد تا زمانی که «حماس شکست نخورده و گروگان‌ها آزاد نشوند»، جنگ ادامه خواهد داشت.

در همین حال، تکاپوی جهانی برای آزادی گروگان‌های باقی‌مانده از اسارت حماس ادامه دارد.

جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید به رویترز گفت جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا قرار است روز پنجشنبه با خانواده‌های گروگان‌هایی که توسط شبه‌نظامیان حماس به اسارت درآمده‌اند دیدار کند.

پیش‌تر نیز آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا از خانواده‌های گروگان‌ها خواست که امید خود را از دست ندهند و تاکید کرد: «ما در‌کنار شما هستیم و رئیس‌جمهوری آمریکا هر روز تلاش می‌کند تا عزیزان شما را بازگرداند.»