مقام آمریکایی: ایالات متحده به‌دنبال تشکیل گسترده‌ترین ائتلاف دریایی برای مقابله با حوثی‌ها است

نماینده ویژه ایالات متحده در امور یمن در گفتگو با یک خبرگزاری اعلام کرد که ایالات متحده به‌دنبال تشکیل گسترده‌ترین ائتلاف دریایی ممکن برای محافظت از کشتی‌ها در دریای سرخ و ارسال سیگنالی مهم به حوثی‌های یمن است.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور یمن این سخنان را در گفتگو با خبرگزاری رویترز ابراز کرد.

او گفت: ایالات متحده از ائتلاف چندملیتی می‌خواهد تا سیگنالی مهم از سوی جامعه بین‌المللی مبنی بر عدم تحمل تهدیدات حوثی‌ها علیه کشتیرانی بین‌المللی ارسال کند.

فرستاده ویژه ایالات متحده در امور یمن افزود: ایالات متحده قصد دارد یک نیروی دریایی بین‌المللی موجود را به یک ائتلاف بین المللی که برخی منابع را برای حفاظت از آزادی ناوبری اختصاص می دهد، گسترش دهد.

کاخ سفید طی هفته‌های گذشته پس از حملات موشکی شورشیان حوثی یمن به سه فروند کشتی اعلام کرد که ایالات متحده احتمالا یک نیروی دریایی ویژه برای اسکورت کشتی‌های تجاری در دریای سرخ ایجاد کند.

“جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این مورد گفت که آمریکا در حال رایزنی با متحدان خود درباره اسکورت کشتی‌هاست، اگرچه هنوز این طرح نهایی نشده است.

بر اساس اطلاعیه ارتش ایالات متحده، شورشیان حوثی که تحت حمایت ایران تلقی می‌شوند با موشک‌های بالستیک خود به سه فروند کشتی تجاری حمله کردند. ارتش آمریکا همچنین اعلام کرد که کشتی‌های جنگی این کشور در دفاع از خود سه فروند پهپاد حوثی‌ها را نیز منهدم کردند.

جیک سالیوان با اشاره به این تحولات در جمع خبرنگاران گفت: «ما در حال رایزنی با سایر کشورها در مورد ایجاد یک گروه ضربت دریایی هستیم تا امنیت کشتی‌هایی را که از آن ناحیه می‌گذرند تامین کند».

وی تشکیل این نیروی ضربت را واکنشی «طبیعی» به حملات اخیر حوثی‌ها به شناورها دانست و یادآور شد که نیروهای عملیاتی مشابهی نیز برای محافظت از کشتی‌های تجاری در مناطق دیگر از جمله سواحل سومالی تشکیل شده است.

شورشیان حوثی از آغاز جنگ اسرائیل و حماس تاکنون چندین فروند کشتی را در دریای سرخ هدف حملات خود قرار داده‌ و مدعی شده‌اند که این کشتی‌ها مرتبط با اسرائیل هستند. اما حملات روز یکشنبه این گروه به سه کشتی تجاری با دخالت یک ناو آمریکایی ناکام ماند.

به گفته ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، ناو «یواس‌اس کارنی» به درخواست کمک این سه کشتی تجاری پاسخ سریع داد و در حمایت از آنان وارد عمل شد.

یکی از این سه شناور با نام «یونیتی اکسپلورر» که متعلق به بریتانیاست و با پرچم باهاماس تردد می‌کند مورد اصابت موشک حوثی‌ها قرار گرفت، اما این حمله تلفاتی به دنبال نداشت. دو کشتی دیگر نیز «نامبر ناین» و «سوفی ۲» نام دارند که خسارات وارده به آنها هم «جزیی» توصیف شده است.

ارتش آمریکا می‌گوید که اگرچه باور دارد این حملات را حوثی‌ها انجام داده‌اند، اما این اقدام توسط ایران امکان‌پذیر شده است.”