سپیده رشنو
/

سپیده رشنو: حبس برای مو مانند حبس برای داشتن دست‌ و پا بلاهت محض است

سپیده رشنو، فعال مدنی مخالف حجاب اجباری، در واکنش به صدور احکام حبس علیه خود در ارتباط با دو پرونده، در اینستاگرام نوشت: چهار سال حبس به خاطر داشتن مو به همان اندازه بلاهت محض است که انگار کسی را به خاطر داشتنِ دست یا پا زندانی کنند.

خواندن این مطلب 8 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، شامگاه سه‌شنبه ۱۴آذر۱۴۰۲، وکیل «سپیده رشنو» اعلام کرد که با اعلام رای دادگاه تجدیدنظر استان تهران موکلش به «چهار ماه حبس قطعی» محکوم شده است.

براساس آنچه میلاد پناهی‌پور نوشته است، با این حساب خانم رشنو، نویسنده و فعال مدنی، برای دو پرونده، «در مجموع به سه سال و ۱۱ ماه حبس قطعی» محکوم شده است.

سپیده رشنو سه‌شنبه ۱۴ آذر در این پست اینستاگرامی نوشت: «کاش می‌توانستم به خانواده‌ام بفهمانم که سرافکنده نیستم. رنجِ‌شان را نمی‌خواستم. به پدرم بفهمانم که زندانی شدنِ دخترش مایه ننگ نیست و آدم‌های آن روستایِ ما هم دارند تغییر می‌کنند. به خواهرم بگویم که زندانی شدنِ من را از دوقلوها قایم نکن. بگو زندان است، اما مجرم نیست. پای حقوقش مانده. پای آینده‌ای که برای آن‌هاست.»

خانم رشنو در پایان این یادداشت خطاب به حکومت جمهوری اسلامی نوشته است «خوشحال نباشید»، چراکه «چهارسال اسارت سیاه نمی‌تواند تغییری در حقیقت ایجاد کند. شما به آگاهی و اراده‌ها باخته‌اید.»

کاربران زیادی به صدور حکم چهار سال محکومیت برای سپیده رشنو تنها به‌دلیل مطالبه حق پوشش واکنش نشان داده‌اند.

«سامان رشنو»، برادر سپیده قلیان در حساب کاربری «ایکس» خود بر این نکته که «آزادی هرگزداده نشده، به دست آمده»، این حکم را «بی‌عدالتی» خوانده است.

پیش‌تر در روز سه‌شنبه، میلاد پناهی‌پور، وکیل سپیده رشنو، با اعلام خبر تشکیل پرونده سوم برای موکلش به شبکه شرق گفت دادگاه تجدیدنظر او را به اتهام «انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی» به ۴ ماه حبس قطعی محکوم کرد. او مجموعا در دو پرونده به ۳ سال و ۱۱ ماه حبس قطعی محکوم شده است.

در اوایل آذر ماه، انتشار تصویر دیدار سپیده رشنو با توماج صالحی، پس از آزادی موقت این رپر معترض، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های اجتماعی داشت.

تیر ماه سال ۱۴۰۱ ویدیویی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که مقاومت یک زن را در مقابل تذکر حجاب زنی دیگر در یک اتوبوس بی‌آر‌تی در تهران نشان می‌داد که در نهایت مسافران فرد تذکر‌دهنده را از اتوبوس بیرون کردند.

سپیده رشنو همان زن مخالف حجاب اجباری بود که در پی انتشار این ویدیو، شامگاه ۲۵ تیر سال گذشته بازداشت شد.

رشنو سال گذشته و پس از پخش اعتراف اجباری او در شهریور سال گذشته با وثیقه آزاد شد.

در پی پخش اعتراف اجباری این داستان‌نویس از تلویزیون جمهوری اسلامی، موجی از محکومیت این اقدام و هم‌دلی با رشنو در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد.

این داستان‌نویس معترض به حجاب اجباری اما هفتم خرداد ماه امسال از پرونده‌سازی جدید جمهوری اسلامی علیه خود خبر داد و گفت از او خواسته شده برای دفاع از «اتهام انتسابی»، در دادسرای اوین حاضر شود.

حدود دو هفته قبل از این ابلاغیه، رشنو با نشر عکسی بدون حجاب اجباری در اینستاگرامش نوشت که دانشگاه الزهرا به دلیل نداشتن «پوشش تحمیلی»، دو ترم او را تعلیق کرده است.

این فعال ضدحجاب اجباری همچنین در اینستاگرام نوشت هر قدر تلاش کرده، هیچ مکانی حاضر نشده برای مراسم رونمایی از کتاب شعرش میزبان او باشد. او افزوده احتمالا این کار به دلیل ترس از پلمب شدن است.

«درخت نام اوست» عنوان مجموعه شعر رشنوست که به تازگی منتشر شده است.

نام او در فهرست شبکه جهانی بی‌بی‌سی، از «صد زن تاثیرگذار و الهام‌بخش» از سراسر دنیا دیده می‌شود.