نفت عربستان

تأکید عربستان و روسیه بر ادامه کاهش داوطلبانه تولید نفت

روسیه و عربستان به عنوان دو صادر کننده بزرگ در اوپک پلاس در بحبوحه جنگ غزه و تنش‌ها در خاورمیانه به صورت جداگانه تأکید کردند که کاهش داوطلبانه تولید نفت خود را تا پایان سال ادامه خواهند داد.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، وزارت نفت عربستان روز گذشته اعلام کرد کاهش داوطلبانه تولید روزانه یک میلیون بشکه نفت خود را تا پایان ماه دسامبر ادامه خواهد داد و به این ترتیب تولید روزانه نفتش در محدوده ۹ میلیون بشکه باقی خواهد ماند.

خبرگزاری رسمی عربستان به نقل از یک مقام وزارت انرژی این کشور که نامی از او برده نشد نوشت: «این تصمیم به صورت ماهانه مورد بازبینی قرار خواهد گرفت تا در صورت نیاز تولید نفت کاهش یا افزایش یابد».

او اضافه کرد که کاهش داوطلبانه اضافی تولید نفت در راستای تقویت تلاش‌ها توسط کشورهای عضو اوپک پلاس برای ثبات بازار نفت و توازن آن انجام می‌شود.

به دنبال آن روسیه نیز اعلام کرد که به کاهش داوطلبانه صادرات روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت و محصولات نفتی تا پایان سال جاری میلادی ادامه خواهد داد.

عربستان سعودی و روسیه توافق کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۳، به کاهش داوطلبانه اضافی نفت به میزان مجموع ۱.۳ میلیون بشکه نفت در روز معادل بیش از یک درصد تقاضای جهانی، ادامه دهند.

کاهش داوطلبانه فروش نفت عربستان سعودی و روسیه، علاوه بر کاهش تولیدی است که در آوریل گذشته میان اعضای گروه اوپک پلاس توافق شد و بعداً تا پایان سال ۲۰۲۴، تمدید شد.

هدف روسیه و عربستان از کاهش تولید و عرضه نفت به بازار جهانی مقابله با کاهش قیمت این کالا است. در چند در ماه سپتامبر قیمت نفت به ۹۵ دلار در هر بشکه رسید اما این رشد قیمت دوام نیاورد و تا ۶ اکتبر به حدود ۸۳ دلار کاهش یافت.

پس از حمله حماس به اسرائیل و آغاز جنگ غزه و افزایش تنش در منطقه تصور می‌شد که قیمت جهانی نفت نیز افزایش چشمگیری داشته باشد هر چند در روزهای نخست و افزایش تنش و احتمال گسترش جنگ به مناطق دیگر این قیمت رشد کرد.

پس از گذشت حدود دو هفته، نگرانی‌های بازار جهانی کاهش یافت و نه تنها صعود قیمت نفت متوقف شد بلکه کم‌کم کاهش نیز یافت و اکنون پس از گذشت ۱ ماه از جنگ غزه قیمت جهانی نفت به حدود ۸۵ دلار در هر بشکه رسیده است.

به باور کارشناسان، هدف اصلی عربستان سعودی از تلاش برای افزایش بهای نفت تأمین هزینه طرح‌‌های بلندپروازانۀ این کشور برای تغییر ساختار اقتصادی و کاهش اتکا به درآمدهای نفتی است.

همچنین افزایش بهای نفت در بازار جهانی به روسیه نیز کمک خواهد کرد تا هزینه سنگین تهاجم نظامی علیه اوکراین را تأمین کند چرا که قدرت‌‌های غربی از سال گذشته با تعیین سقف خرید نفت از روسیه در کنار سایر اقدامات تلاش کرده‌اند درآمدهای خارجی مسکو را کاهش دهند.