به گزارش فرانیوز، دلیل انتساب این اتهام علیه لیلا حسینزاده مشخص نیست.
وی در حساب اینستاگرام خود تاکید کرده است؛ جلسه دفاع پایاننامه «قانونی و رسمی بود» زیرا از جانب دانشگاه برگزار شده است.
این فعال دانشجویی افزود: نمره پایاننامه ثبت رسمی و صورتجلسه شد و دفاع در سنوات مجاز تحصیلی انجام گرفت.
پیشتر دانشگاه تهران در اطلاعیهای برگزاری جلسه دفاع از پایاننامه لیلا حسینزاده را «غیرقانونی» خوانده بود.
مسئولان مدعی شده بودند که اعضای هیئت علمی حاضر در این جلسه، «کنترل لازم متناسب با ارزشهای اسلامی، ایرانی و ضوابط و مقررات دانشگاهی» را نداشتهاند.
ظاهراً اشاره آنان به حضور لیلا حسینزاده بدون حجاب اجباری جمهوری اسلامی در این جلسه دارد.
روز دوشنبه ۲۷ شهریورماه ویدئویی در شبکههای اجتماعی پخش شد که نشان میداد لیلا حسینزاده در جلسه دفاع از پایاننامه خود بدون حجاب حضور پیدا کرده است.
پس از انتشار ویدیویی از دفاع بدون حجاب این دانشجوی دانشگاه تهران ، وزیر علوم در واکنش تاکید کرد که در این مورد اقدام جدی صورت خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت علوم با تاکید بر اینکه جلسه دفاع دانشجوی دانشگاه تهران غیرقانونی بوده است، گفت: با دانشجو و استاد راهنمای متخلف دانشگاه تهران برخورد خواهد شد.
لیلا حسینزاده پایاننامهاش را با نام پیشهوری و قاضی محمد، دو فرد سیاسی که جمهوری اسلامی آنها را تجزیه طلب می خواند، آغاز کرد.
همزمان دانشگاه تهران در واکنش به این رویداد، اطلاعیه ای صادر کرد.
در این اطلاعیه بدون آنکه نامی از خانم حسینزاده برده شود، اعلام شده که او «دانشجوی دانشگاه تهران نیست» و به دلیل «اتمام سنوات مجاز تحصیل» و «عدم ثبتنام در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲» از تحصیل «محروم» شده است.
دانشگاه تهران همچنین مسئولیت برگزاری این جلسه را برعهده «یک عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران» دانسته و مدعی شده که اعضای هیئت علمی حاضر در این جلسه، «کنترل لازم متناسب با ارزشهای اسلامی، ایرانی و ضوابط و مقررات دانشگاهی» را نداشتهاند.
لیلا حسینزاده بدون حجاب اجباری در جلسه دفاع از پایاننامهاش شرکت کرده بود و همچنین موضوع پایاننامه «هویت ملی و هویت قومی در شهر معاصر ایرانی؛ مطالعه موردی درباره شهر نقده» بود که در ابتدای پایاننامه نوشته بود: «تقدیم به مردم نقده و خواستشان برای زندگی به یاد سید جعفر پیشهوری و قاضی محمد».
این اطلاعیه میافزاید گزارش این اتفاق به هیئت انتظامی دانشگاه تهران و معاونت دانشجویی دانشگاه ارجاع شده و تا زمان صدور رأی توسط آنها، «دو نفر از اعضای هیئت علمی حاضر در جلسه به حالت تعلیق درآمدند».
اسفندماه سال ۹۹ شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برای این فعال دانشجویی حکم ۵ سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی صادر کرد.
این پرونده به بهانه شرکت در مراسم جشن تولد درویش گنابادی زندانی محمد شریفی مقدم در مقابل دانشگاه صنعتی تهران برای فعال دانشجویی لیلا حسین زاده تشکیل شد.
خانم حسین زاده متهم به «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» شده بود.
این فعال دانشجویی برای اولین بار در جریان اعتراضات دیماه ۱۳۹۶ بازداشت شد و بعد از ۱۶ روز به قید وثیقه آزاد گردید.
وی مجدداً در روز ۶ مرداد ۹۸، از سوی مأموران اطلاعات بازداشت و در تاریخ ۱۴ مرداد ۹۸، جهت اجرای حکم ۳۰ ماه حبس به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در تاریخ ۳ تیرماه ۹۸ حکم ۲سال و ۶ماه حبس را برای لیلا حسین زاده تأیید کرد. وی به مدت دو سال بعد از پایان حکم زندان از کشور ممنوع الخروج اعلام شد.
لیلا حسین زاده دارای مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران در رشته انسان شناسی است.