به گزاش فرانیوز، خبرگزاری رویترز روز سهشنبه چهارم مهر به نقل از این مقامها نوشت که ۲۹۰ نفر بر اثر این انفجار در بیمارستانها بستری شدهاند که دهها نفر از آنها هنوز در شرایط بحرانی هستند.
ظاهراً یک مخزن سوخت حاوی ۱۰۰ تن میعانات در یکی از پمپ بنزینها در خانکندی طعمه حریق شده است.
پیشتر مقامهای محلی قرهباغ از زخمی شدن بیش از ۲۰۰ نفر در انفجار یک انبار سوخت در این منطقه خبر داده و خواستار کمک فوری خارجی برای رسیدگی به مجروحان شده بودند.
گغام استپانیان، افسر حقوق بشر قرهباغ شامگاه دوشنبه در شبکههای اجتماعی اعلام کرده بود که «تعداد مجروحان پس از انفجار یک انبار سوخت از ۲۰۰ نفر گذشت. وضعیت اکثریت آنها وخیم یا بسیار وخیم است».
این انفجار حدود ساعت ۲۰:۰۰ به وقت محلی (۱۹:۰۰ به وقت مسکو) روز دوشنبه رخ داد. قربانیان به مراکز درمانی در استپاانکرت منتقل شدند.
تجمع افراد در نزدیکی انبار بنزین که در شرایط کمبود شدید سوخت قصد عزیمت به ارمنستان را دارند؛ دلیل بالا بودن شمار زخمی بودهاست.
قره باغ کوهستانی به مدت ۹ ماه در محاصره بود.
انفجار همزمان با پناهنده شدن هزاران نفر از ساکنان قرهباغ به ارمنستان اتفاق افتاد.
علیرغم وعده جمهوری آذربایجان مبنی بر «تضمین» حقوق ارامنه قرهباغ، که روز دوشنبه توسط رئیس جمهور این کشور، الهام علیاف تکرار شد، ارمنیهای قرهباغ نسبت به آینده خود نگرانند.
علیاف در منطقه نخجوان و در کنار رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه و متحد اصلی باکو در منطقه سخن میگفت.
همزمان با دیدار این دو، چند مقام ارشد دولت بایدن روز دوشنبه وارد ارمنستان شدند.
یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده، درباره دیدار خانم پاور در این سفر با مقامات ارشد دولت ارمنستان به رویترز گفت: «او بار دیگر بر همکاری ایالات متحده با ارمنستان تأکید خواهد کرد و نگرانی عمیق خود را در مورد جمعیت ارمنی قرهباغ کوهستانی ابراز میکند و در مورد گامها برای حل بحران انسانی در این منطقه گفتوگو خواهد کرد.»
این مقام آمریکایی افزود که سامانتا پاور اولین مدیر آژانس توسعه بینالمللی آمریکا از ارمنستان است.
خود این نهاد نیز در اطلاعیهای درباره این سفر نوشت: «ایالات متحده نگران شرایط بشردوستانه در قرهباغ کوهستانی است و درخواست دسترسی بلامانع برای سازمانهای بینالمللی بشردوستانه و تردد تجاری را دارد».
قرهباغ کوهستانی در سطح بینالمللی به عنوان بخشی از خاک جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده، اما این منطقه تاکنون تا حدی توسط مقامات جداییطلب ارمنی اداره میشده که این منطقه را سرزمین اجدادی خود میدانند.
نیروهای جداییطلب ارمنی هفته گذشته پس از یک عملیات نظامی ۲۴ ساعته از سوی باکو مجبور شدند توافق آتشبس شامل خلع سلاح خود را بپذیرند.
قرار است اتحادیه اروپا در امروز سهشنبه در بروکسل، مقر این اتحادیه میزبان نمایندگان ارشد جمهوریهای ارمنستان و آذربایجان باشد.
علاوه بر این نشست، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان در روز ۵ اکتبر در گرانادای اسپانیا با حضور امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، اولاف شولتز صدراعظم آلمان و شارل میشل رئیس شورای اروپا دیدار خواهند کرد.