//

در ادامه فشارهای حکومتی علیه روزنامه‌نگاران؛ دولت رئیسی خواهان رصد روزنامه‌نگاران معترض شد

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در نامه‌ای به استانداران کشور، خواهان رصد دقیق اخبار و اقدام قضایی علیه روزنامه‌نگارانی شده است که به زعم او به «امنیت روانی جامعه» آسیب وارد می‌کنند.

خواندن این مطلب 8 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، سپهر خلجی در این نامه با ادبیات ویژه مقامات جمهوری اسلامی این درخواست را به استانداران منتقل کرده است.

وی نوشته است: «با هدف صیانت از امنیت روانی مردم نسبت به رصد دقیق اخبار مربوط به حوزه تخصصی دستگاه متبوع خود اقدام و مصادیق و اخبار کذب و خلاف واقعی که با هدف سیاه‌نمایی، ناامیدسازی، یأس‌آفرینی و ایجاد التهاب اجتماعی منتشر می‌شود در اسرع وقت پیگیری حقوقی و اقدام قضائی به معاونت نظارت بر فضای مجازی دادستانی کل کشور اعلام شود.»

این در حالی است که ابراهیم رئیسی در هفته‌های اخیر ادعا کرده بود: «با وجود همه هجمه‌ها و تخریب‌ها علیه دولت از هیچ خبرنگار و رسانه‌ای شکایت نکرده‌ایم.»

بنابر گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در اواخر مرداد ماه، در حال حاضر دست کم ۹ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای با اتهامات امنیتی هم‌چنان در زندان‌های ایران به‌سر می‌برند.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهرانرنیز در بیانیه‌ای به مناسبت روز خبرنگار ضمن محکوم کردن سرکوب این قشر توسط جمهوری اسلامی درباره وضعیت بغرنج این حرفه در ایران هشدار داده بود.

همچنین فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با انتشار گزارشی از بازداشت دست‌کم ۱۰ روزنامه‌نگار در جریان خیزش سراسری ایرانیان و حبس آنان در زندان خبر داد و اسامی آنها را اعلام کرد.

دومنیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در اینباره گفته است: حبس روزنامه‌نگاران علامت هشدار دهنده‌ای در سطح بین‌المللی است. ما بار دیگر اتهامات بی‌اساس علیه همکاران خود را محکوم می‌کنیم و از مقامات ایران می‌خواهیم که از همه اتهامات علیه آنها صرف نظر کنند. روزنامه‌نگاری جرم نیست و جمهوری اسلامی باید همه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای زندانی  را آزاد کند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران هویت روزنامه‌نگارانی که هم اکنون در ایران زندانی هستند را به شرح زیر اعلام کرده است:

نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار و خبرنگار روزنامه شرق، تاریخ بازداشت  ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱ در منزل شخصی در تهران

الهه محمدی، روزنامه‌نگار و خبرنگار روزنامه هم‌میهن، تاریخ بازداشت ۲ مهرماه ۱۴۰۱ به هنگام عزیمت به دادسرا

علیرضا جباری دارستانی، خبرنگار خبرگزاری مهر، تاریخ بازداشت ۴ مهر ۱۴۰۱در تهران

ایمان به پسند، روزنامه‌نگار آزاد، تاریخ بازداشت ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱

فرزانه یحیی آبادی، روزنامه‌نگار آزاد محلی در شهرستان آبادان، تاریخ بازداشت  ۲۸ مهرماه ۱۴۰۱ در محل کار

فرخنده آشوری، روزنامه‌نگار آزاد و خبرنگار سابق خبرگزاری فارس، تاریخ بازداشت ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۱ در شیراز

هاشم موذن‌زاده، روزنامه‌نگار آزاد، تاریخ بازداشت ۲ مهر ماه ۱۴۰۱

مارال دار آفرین، روزنامه‌نگار محلی در استان گیلان، تاریخ بازداشت اول آبان ماه ۱۴۰۱ در گیلان

کامیار فکور، خبرنگار حوزه کارگری خبرآنلاین، تاریخ بازداشت ۱۹ اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۲ برای اجرای حکم ۸ ماه حبس به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.

ژینا مدرس گرجی، روزنامه نگار آزاد، تاریخ بازداشت ۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۲ در سنندج که به تازگی آزاد شده است.

از آغازی انقلاب «زن، زندگی، آزادی» موج جدید و شدیدی از بازداشت روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای آغاز شد و هم‌چنان ادامه دارد.