مجلس روسیه

پارلمان روسیه لایحه انصراف از پیمان منع آزمایش‌های هسته‌ای را به رأی می‌گذارد

لایحه انصراف روسیه از اجرای پیمان منع آزمایش‌های هسته‌ای، شامگاه جمعه ۲۰ مهر، در پایگاه اینترنتی پارلمان روسیه منتشر شد و ۴۴۰ نفر از ۴۵۰ قانونگذار دوما زیر آن را امضا کرده‌اند.

خواندن این مطلب 5 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، در لایحه جدید، پیمان منع آزمایش‌های هسته‌ای از مهم‌ترین اسناد بین‌المللی در عرصهٔ کنترل تسلیحات توصیف شده و در آن آمده روسیه از اجرای این پیمان انصراف می‌دهد.

قرار است در نشست بعدی پارلمان در این باره رأی‌گیری شود.

در نیمه اول مهرماه پس از آنکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه احتمال از سرگیری آزمایش های هسته ای را مطرح کرد، روسیه امروز جمعه اعلام کرد: به سرعت در حال حرکت به سمت لغو تصویب معاهده جامع منع آزمایش هسته ای است.

پوتین ۱۳ مهرماه در نشستی گفته بود:‌ اقدامات روسیه در این عرصه باید رفتاری آینه ای در قبال آمریکا داشته باشد؛ زمانی که دولت‌ها این معاهده را امضا کردند، ما این را تصویب هم کردیم اما آمریکا چنین نکرد؛ از نظر تئوری، امکان پس گرفتن تصویب وجود دارد، اگر این کار را انجام دهیم، کافی به نظر می‌رسد.

فئودور ویتولوفسکی، مدیر موسسه تحقیقات اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل در روسیه در این پیوند به خبرگزاری تاس گفت: مسکو می تواند تصویب معاهده CTBT را پس بگیرد، زیرا ایالات متحده این سند را تصویب نکرده است.

وی با بیان اینکه لغو تصویب به منزله خروج از معاهده نیست، گفت: آمریکایی ها این معاهده را امضا کردند اما تصویب نشد. این در حالی است که ما امضا و تصویب کردیم.

ویتولوفسکی اظهار داشت: این معاهده بدون مشارکت آمریکایی ها اجرایی نمی شود؛ از این رو، تصمیم روسیه مبنی بر لغو تصویب معاهده، یک اقدام و پاسخ سیاسی به واشنگتن است.

پیمان ممنوعیت کامل آزمایش‌های هسته‌ای ۲۷ سال پیش به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید و تمام کشورها به استثنای هند، پاکستان و کرهٔ شمالی این پیمان را امضا کرده و غیر از این سه آمریکا، چین، ایران، اسرائیل و مصر این پیمان را تاکنون در پارلمان‌های خود تصویب نکرده‌اند.

اکنون روسیه می‌گوید مانند آمریکا همچنان از امضاکنندگان این پیمان خواهد بود اما با لغو تأیید پارلمان یک گام به عقب باز می‌گردد.

در روزهای اخیر مقامات روس اظهارات ضدونقیضی دربارهٔ ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای بیان کرده‌اند.

روسیه که وارث تسلیحات هسته ای اتحاد جماهیر شوروی است، بزرگترین ذخیره کلاهک های هسته ای جهان را دارد.