به گزارش فرانیوز، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا امروز با انتشار در بیانیهای اعلام کرد: ملوانان و تفنگداران دریایی آمریکا روز یکشنبه پس از عبور از کانال سوئز در یک استقرار از پیش اعلام شده وارد دریای سرخ شدند.
در این بیانیه آمده است که این نیروها وارد کشتیهای جنگی «یواساس باتان» و «یواساس کارتر هال» شدند و حضور آنها در منطقه انعطافپذیری و قابلیت دریایی بیشتر را برای ناوگان پنجم فراهم میکند.
تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم، اعلام کرد که: «این یگانها در حین کار، انعطافپذیری و قابلیت عملیاتی قابلتوجهی را برای جلوگیری از فعالیتهای بیثباتکننده و کاهش تنشهای منطقهای ناشی از آزار و اذیت و توقیف کشتیهای تجاری توسط ایران اضافه میکنند.»
«یواساس باتان» یک کشتی تهاجمی آبیخاکی است که میتواند تعداد زیادی هواپیما را حمل کند و «یواساس کارتر هال» نیز تفنگداران دریایی، تجهیزات آنها را حمل میکند.
منطقه عملیاتی ناوگان پنجم ایالات متحده تقریباً ۲٫۵ میلیون مایل مربع فضای آبی را در برمیگیرد و شامل خلیجفارس، دریای عمان، دریای سرخ، بخشهایی از اقیانوس هند و سهنقطه استراتژیک تنگه هرمز، کانال سوئز و تنگه باب المندب است.
استقرار تفنگداران دریایی و اعزام نیروهای بیشتر به خلیجفارس پس از آن صورت گرفت که فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور روز چهارشنبه ۱۴ تیر، از توقیف دو نفتکش توسط حکومت ایران در آبهای بینالمللی دریای عمان ممانعت به عمل آورد.
پس از آن پنتاگون اعلام کرد که برای مقابله با اقدامات جمهوری اسلامی در توقیف کشتیهای تجاری تنگه هرمز و دریای عمان علاوه بر ارسال جنگندههای اف–۳۵ و اف–۱۶ و ناوشکن مجهز به موشکهای هدایتشونده، یگانی از تفنگداران دریایی را هم به منطقه اعزام خواهد کرد.
جمهوری اسلامی، روز هفتم اردیبهشت، نفتکش ادونتج سوئیت را با این ادعا که به یک لنج ایرانی برخورد کرده است توقیف کرد. این نفتکش با پرچم جزایر مارشال در دریای عمان در حال تردد بود.
شش روز پس از آن نیز سپاه پاسداران نفتکش نیووی (Niovi) با پرچم پاناما را هنگام عبور از آبهای آزاد تنگه هرمز توقیف و دلیل این اقدام را «شکایت شاکی و دستور مقام قضایی» عنوان کرد.
به دنبال این اقدامات امارات متحده عربی، آمریکا را تحت فشار قرار داده است تا اقدامات جدیتری در مقابل حکومت ایران انجام دهد. حتی گفته شده که این کشور به نشانه اعتراض، از «ائتلاف امنیتی دریایی خاورمیانه» به رهبری ایالات متحده آمریکا خارج شده است.
این ائتلاف، یک گروه عملیاتی متشکل از ۳۴ کشور است که مقر آن در پایگاههای نیروی دریایی آمریکا در بحرین قرار دارد و عمده فعالیت آن «در زمینه امنیت، مبارزه با تروریسم، و مبارزه با دزدی دریایی» در دریای سرخ و نواحی خلیجفارس است.