/

هشدار کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران به وزیر کشور؛ به عمق فاجعه مهاجرت نخبگان آگاه شوید

کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران به ریاست محمدرضا عارف با صدور بیانیه ای ضمن انتقاد شدید از دخالت فراوان نهاد‌های امنیتی -اطلاعاتی در رابطه با مباحث درون دانشگاه ، تلاش در امنیتی کردن نهاد دانشگاه و تحمیل یک جریان سیاسی بر امور دانشگاه‌ها تاکید کرد نهادهای غیر مسئول مانند وزارت کشور به جای دخالت در امور دانشگاه ها به انجام وظائف قانونی خود از جمله ارتقاء امنیت کشور بپردازند.

خواندن این مطلب 9 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران امروز یکشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۲ با صدور بیانیه‌ای نسبت به «مداخله مخرب» نهادهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی هشدار داده است.

در بیانیه این کانون آمده است که «نهادهای غیرمسئول مانند وزارت کشور به جای دخالت در امور دانشگاه‌ها به انجام وظایف قانونی خود از جمله ارتقاء امنیت کشور بپردازند.»

کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران در بیانیه خود همچنین از «تلاش در امنیتی کردن نهاد دانشگاه» انتقاد کرده و استخدام افراد همسو را «تحمیل یک جریان خاص سیاسی» در امور دانشگاهی ایران توصیف کرده است.

در بخشی از این بیانیه آمده است: تلاش برای حذف تدریجی قوانین نیم بندی مانند آئین نامه مالی معاملاتی دانشگاه‌ها و تضعیف هیأت‌های امنا و هیأت‌های ممیزه مشهود است و اما فاجعه آمیزتر از همه آن‌ها دخالت نهاد‌های غیرمسؤل در مباحثی همچون ارتقاء، ترفیع و تبدیل وضعیت عضو هیات علمی و یا سایر ارزیابی‌های اعضای هیات علمی است. هم‌اکنون صدها پرونده در این رابطه در دانشگاه‌های مختلف به بهانه امضای بیانیه یا اظهار نظر توسط استادان متوقف است و چندین عضو هیأت علمی در دانشگاه‌های مختلف یا اخراج شده‌اند یا در آستانه اخراج قرار گرفته‌اند.

در ادامه تاکید شده: این موضوع نه تنها موجب فروکش کردن شعله‌های علم و فناوری در دانشگاه‌ها می‌گردد بلکه موجب بی‌رغبتی دانشگاهیان به مباحث مختلف توسعه‌ای کشور و تشدید خروج نخبگان از کشور شده است. قابل توجه است که نخبه‌ترین جوانان کشور مهمترین جایگاه خود را با حضور در دانشگاه‌ها می‌بینند اما با مشاهده چنین شرایط تحقیرآمیز و غیر قابل قبولی ناامید شده و مسیر خروج را لاجرم دنبال می‌کنند. کافی است با نگاهی به آمار منتشره توسط مرکز رصد مهاجرت کشور به عمق فاجعه مهاجرت نخبگان بیشتر واقف گردید.

این بیانیه می افزاید: تلاش در جهت تحمیل یک جریان سیاسی بر امور دانشگاه‌ها از قبیل استخدام افراد همسو با یک جریان خاص سیاسی همان‌گونه که در نامه منتسب به وزیر کشور به سازمان امور اداری استخدامی به صراحت قید شده است، یعنی اکثریت دانشگاهیان (که در نامه مذکور به آن اعتراف گردیده) که مانند یک جریان خاص فکر نمی‌کنند و منتقد امور هستند از روند تصمیم‌سازی‌ها در دانشگاه‌ها باید حذف شوند. این یعنی تسریع روند مهاجرت نخبگان و تهی شدن کشور از افراد متخصص و محرومیت کشور از نقدها، پیشنهادها و راه‌حل‌های خیرخواهانه و روشنگرانه. نتیجه استقلال زدائی از دانشگاه ها عملاً اگر آزادی عمل و اندیشه و بسترهای لازم برای فعالیت‌های علمی و اجرائی دانشگاهیان فراهم نباشد نقش آفرینی‌های آن‌ها در تربیت متخصصین و در تشخیص چالش‌های جامعه و در ارائه پیشنهادها و تحلیل‌های واقع‌گرایانه و علمی بسیار کم‌رنگ می‌گردد. در حقیقت، تضعیف جایگاه دانشگاه در نهایت موجب تضعیف کشور می‌گردد.

کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران در بخش پایانی بیانیه خود، بازگشت استقلال و حیثیت علمی دانشگاه ، انجام امور علمی، کارشناسی و تخصصی توسط خبرگان دانشگاهی و به دور از دیدگاه‌های سیاسی و جناحی، کنار گذاشتن نگاه امنیتی و حضور نیروهای امنیتی در دانشگاه و فراهم کردن فضای امن همراه با آرامش ، دلجویی از اعضای هیأت علمی که مورد تعرض قرار گرفته‌اند (آنهایی که اخراج شده‌اند و یا در آستانه اخراج و تحت فشارهای گوناگون قراردارند) ، خودداری از احضار استادان و دانشجویان به جلسات بازجویی تحقیرآمیز و تلاش وزارت کشور برای ارتقا امنیت کشور به جای دخالت در امور دانشگاهها از جمله مطالبات خود عنوان کرده است.