به گزارش فرانیوز، هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با اعلام این خبر نوشت: لقمان امین پور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، سپهر امام جمعه، زرتشت احمدی راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، کامیار فکور، احمدرضا حائری، رضا سلمان زاده، جعفر ابراهیمی و مسعود رضا ابراهیمی نژاد، زندانیان سیاسی دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان قزلحصار کرج سپری میکنند.
این افراد از روز چهارشنبه ۲۹ شهریورماه، به دستور رئیس زندان مذکور، از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده منع شدند.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این زندانیان به هرانا گفت: “امروز دوشنبه سوم مهرماه، خانواده این زندانیان برای ملاقات با آنها به زندان مراجعه کردند. اما آنها با برخورد توهین آمیز ماموران زندان مواجه شدند. سپس به خانواده ها گفته شده که به دستور اشکان کمالی، رئیس زندان قزلحصار، این زندانیان سیاسی ممنوع تماس و ملاقات هستند. امری که منجر به افزایش نگرانی خانواده و نزدیکان این زندانیان شده است.”
این سیزده تن، روز چهارشنبه بیست و نهم شهریورماه، بدون اطلاع قبلی از واحد ۳ زندان قزلحصار خارج شدند. سپس به دستور رئیس زندان مذکور همراه با توهین توسط زندانبانان به سالن دارالقرآن واحد ۴ این زندان که محل نگهداری زندانیان جرائم مرتبط با مواد مخدر است، منتقل شدند. آنها در زمان انتقال از بردن وسایل شخصی از جمله لباس ها و دیگر امکانات خود محروم مانده اند.
صبح روز دوازدهم شهریورماه، کامیار فکور، احمدرضا حائری، رضا سلمان زاده، جعفر ابراهیمی، لقمان امین پور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، سپهر امام جمعه، زرتشت احمدی راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری و مسعود رضا ابراهیمی نژاد از زندان اوین به زندان قزلحصار کرج منتقل شدند.
سعید ماسوری، افشین بایمانی، حمزه سواری، لقمان امین پور، سامان یاسین (صیدی)، محمد شافعی و مطلب احمدیان، در تاریخ یازدهم مردادماه، از زندان رجایی شهر کرج به بند هشت زندان اوین منتقل شدند. آنها در زمان انتقال از بردن وسایل شخصی از جمله لباس ها و داروهای خود محروم ماندند.
سعید ماسوری در تاریخ ۱۹ دیماه ۱۳۷۹ به ظن عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران در شهرستان دزفول بازداشت شد. وی نهایتا در سال ۱۳۸۱ در دادگاه انقلاب تهران با اتهام “محاربه” به اعدام محکوم شد ولی در نهایت حکم وی به حبس ابد تقلیل پیدا کرد.
همچنین افشین بایمانی در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۷۹ بازداشت شد. وی توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام “محاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق” به اعدام محکوم شد که این حکم در نهایت به حبس ابد تقلیل یافت.
حمزه سواری لفته نیز در ۱۶ سالگی در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۸۴ بازداشت شد. وی توسط دادگاه انقلاب اهواز به اتهام “فساد فی الارض، محاربه و اقدام علیه امنیت ملی”به اعدام محکوم شد. نهایتا حکم صادره به حبس ابد تقلیل یافت.
مطلب احمدیان در تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۸۹ بازداشت شد. آقای احمدیان توسط دادگاه انقلاب به اتهام “محاربه از طریق عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون” به ۳۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
سامان صیدی (یاسین) در تاریخ دهم مهرماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری در تهران بازداشت شد. وی از بابت اتهاماتی چون “محاربه، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم و اقدام علیه امنیت ملی” در دادگاه عمومی و انقلاب تهران محاکمه و به اعدام محکوم شد. پس از مدتی این حکم در دیوان عالی کشور نقض شده و پرونده وی جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داده شد.
زرتشت احمدی راغب اواخر اسفند ماه سال گذشته بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا در خردادماه سال جاری، توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج سال و هشت ماه حبس که پنج سال از این مقدار قابل اجرا است و مجازات های تکمیلی محکوم شد.
احمدرضا حائری، زندانی سیاسی در تاریخ شش تیرماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و چندی بعد آزاد شده بود. وی توسط دادگاه انقلاب تهران به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شده بود. وی نهایتا در تاریخ بیستم اردیبهشت ماه، جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد. این زندانی سیاسی اخیرا از بابت پرونده ای که در دوران حبس برای وی گشوده شده، توسط دادگاه کیفری تهران به سه ماه و یک روز حبس محکوم شد.
کامیار فکور در تاریخ ۱۵ آبان ماه سال گذشته، در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شد. وی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به هشت ماه حبس محکوم شد. همچنین حکم تعلیقی محکومیت دو سال حبس آقای فکور از بابت اتهام تشویش اذهان عمومی در پرونده سال ۱۴۰۰ صادره از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اجرا در آمده است. که به میزان حکم فعلی وی ۸ ماه اضافه شده است. اخیرا پرونده ای جدید علیه کامیار فکور در شعبه سه بازپرسی دادسرای اوین با اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی و توهین به مقامات و مامورین زندان تشکیل شده است.
در خصوص رضا سلمان زاده نیز گفتنی است، وی در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد. وی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مجموعا به ۳ سال و ۸ ماه حبس محکوم شده بود.
مورخ دهم اردیبهشت ماه سال گذشته، جعفر ابراهیمی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به چهار سال و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس و همچنین از بابت مجازات تکمیلی به دو سال محرومیت از فعالیت و عضویت در گروه ها و منع خروج از کشور محکوم شده بود. نهایتا این حکم توسط دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا تایید شد. اخیرا پرونده ای جدید علیه جعفر ابراهیمی در شعبه سه بازپرسی دادسرای اوین با اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی و توهین به مقامات و مامورین زندان تشکیل شده است.
لقمان امین پور و سپهر امام جمعه و مسعود رضا ابراهیمی نژاد سه تن دیگر از زندانیان سیاسی هستند که پیشتر به حبس محکوم شده اند.