به گزارش فرانیوز، این سازمان اعلام کرده است که اطلاعاتی به دست آورده که بررسی وضعیت این شخص و امکان لغو اقامت او در سوئد را توجیه میکند.
سازمان مهاجرت سوئد همچنین اعلام کرد که سلوان مومیکا دارای اقامت موقت در سوئد است و این اقامت در سال ۲۰۲۴ به پایان میرسد، اما این سازمان قصد دارد موضوع اقامت او را بازنگری کند.
سخنگوی اداره مهاجرت سوئد درباره اینکه آیا مجوز اقامت این پناهجوی عراقی لغو خواهد شد یا خیر، گفت: «به دلیل محرمانه بودن موضوع نمیتوانم جزئیاتی را اعلام کنم. نتیجه این بررسی زمانی مشخص میشود که ما از مقامات بالادستی اطلاعات بیشتری را دریافت کنیم. هنوز خیلی زود است که درباره نتیجه پرونده چیزی بگوییم.»
طبق حکم دادگاههای سوئد پلیس نمیتواند از سوزاندن کتب مقدس جلوگیری کند؛ اما دولت نخستوزیر اولف کریسترسون در اوایل ماه ژوئیه اعلام کرد که بررسی خواهد کرد ببیند آیا دلیلی برای تغییر قانون نظم عمومی وجود دارد تا پلیس بتواند از اهانت به قرآن جلوگیری کند یا خیر.
آژانس مهاجرت سوئد در ایمیلی به روزنامه سوئدی Svenska Dagbladet، گفت که اطلاعات رسیده به دست مقامات سوئدی دلیلی برای بررسی اینکه آیا وضعیت این مرد در سوئد باید لغو شود یا خیر، ایجاد کرده است.
این مرد عراقی در هفته های گذشته یک نسخه از قرآن را در مقابل مسجد اصلی استکهلم به آتش کشید.
قرآن سوزی درسوئد با واکنش های گسترده ای از سوی کشورهای مسلمان مواجه شد.
به دنبال این اقدام، دولت عراق سفیر سوئد را اخراج و کاردار خود را به کشور برگرداند.
همچنین صدها نفر در بغداد از حمله حامیان مقتدی صدر، به سفارت سوئد در بغداد هجوم ببرند و ساختمان آن را به آتش کشیدند.
دولت سوئد نیز این اقدام را محکوم کرده اما در عین حال می گوید که قانون اساسی سوئد از آزادی بیان و تجمعات حمایت میکند.
در روزهای گذشته دو مقام ارشد سپاه پاسداران و نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به رویدادهای اخیر آتش زدن قرآن در سوئد و دانمارک و پس از اظهارات علی خامنه ای در این باره، با تهدید عاملان سوزاندن قرآن گفتند که حکومت ایران وظیفه خود میداند که این عوامل را در هر جای دنیا که باشند مجازات کند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز چند روز پس از قرآن سوزی، با موضعگیری در اینباره گفت: افرادی که به قرآن هتک حرمت میکنند باید با «اشد مجازات» روبرو شوند.
او از دولت سوئد خواست تا عامل قرآن سوزی را تحویل کشورهای مسلمان دهد.
۶ مردادماه پس از اعتراضات به «هتک حرمت قرآن»، از سوی کشورهای مسلمان و همچنین تهدیدات روزهای اخیر فرماندهان سپاه و رهبر جمهوری اسلامی نسبت به عامل سوزاندن قرآن، دولت سوئد روز پنجشنبه به ۱۵ نهاد دولتی این کشور دستور داد که امکانات سوئد برای مقابله تروریسم را تقویت کنند.
اولاف کریسترسون، نخست وزیر سوئد، در بیانیهای گفت: «اتفاقات مخرب اخیر؛ به ویژه این آتش زدنها در تظاهراتهای مختلف، احتمال خطر را برای سوئد بالا برده است».
او شرایط را بسیار وخیم خوانده بود.
دستگاه اطلاعات و امنیت سوئد، روز چهارشنبه، اعلام کرد که وجهه سوئد در میان کشورهای مسلمان و وضعیت امنیتی آن پس از قرآنسوزی اخیر بدتر شده و ممکن است با تهدیدهای «گروههای خشونتطلب اسلامگرا» مواجه شود.
روز گذشته نیز شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی با رد اقدامات توهینکننده به قرآن، از همتای سوئدی خود خواست اقداماتی فوری برای توقف اهانت به کتابهای آسمانی و رفتارهای تحریککننده علیه مسلمانان در سوئد اتخاذ شود.