ماسک در شبکه اجتماعی ایکس و در پاسخ به پست الکسندریا اوکاسیو کورتز، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، گفته بود استارلینک دسترسی سازمانهای امدادرسان بینالمللی در غزه به اینترنت را فراهم میکند.
کورتز در پست خود قطع اینترنت در غزه را «غیرقابل قبول» توصیف کرده و با اشاره به جمعیت ۲.۲ میلیون نفری ساکن در این منطقه تاکید کرده بود روزنامهنگاران، متخصصان پزشکی و افراد بیگناه حاضر در آن شهر در معرض خطرند.
روز جمعه سازمان «نتبلاکس» که وضعیت اینترنت در کشورهای مختلف را بررسی میکند از قطع کامل اینترنت در شهر غزه خبر داده بود. این وضعیت برای بیش از یک روز ادامه یافت و واکنشهای مختلفی را از سوی نهادهای مدنی، سیاستمداران و چهرههای دیگر برانگیخت. اغلب این واکنشها قطع عامدانه اینترنت از سوی دولتها را محکوم کرده بودند.
اما واکنش ماسک به پست نماینده مجلس آمریکا در خصوص ارائه دسترسی به اینترنت به سازمانهای امدادی حاضر در منطقه موجب اعتراض شدید وزیر ارتباطات اسرائیل شد.
شلومو کارهی ضمن ابراز نارضایتی از تصمیم ماسک و تاکید بر سوء استفاده احتمالی حماس از استارلینک گفت «حماس داعش است» و اسرائیل از تمام ابزارهای موجود خود برای مقابله با دسترسی این گروه به اینترنت ماهوارهای استفاده میکند.
او همچنین گفت حماس از این ابزار برای فعالیتهای تروریستی خود استفاده خواهد کرد و «ماسک هم این را میداند».
ایلان ماسک روز شنبه گفت که استارلینک اسپیس ایکس از پیوندهای ارتباطی در غزه از طریق «سازمانهای امدادرسانی شناخته شده بینالمللی» پشتیبانی میکند.
او در پاسخ به کاربری در ایکس که گفته بود «این مردم (در غزه) متحمل رنجند و نمیتوانند جهان را از آنچه برسرشان میآید مطلع کنند» گفت: «هیچ پایانهای درخواست اتصال به استارلینک نکرده است. اسپیس ایکس از پیوندهای ارتباطی با سازمانهای کمکرسانی بینالمللی پشتیبانی میکند.»
چند ساعت بعد مدیر شرکت اسپیساکس با بیان اینکه تا آن لحظه فعالیت هیچ دستگاه استارلینکی در غزه ثبت نشده گفت اگر ترمینالی در این منطقه فعال شود آنها تمامی اقدامات لازم را انجام خواهند داد تا مطمئن شوند از زیرساخت این شرکت تنها برای اهداف بشردوستانه استفاده میشود.
او تاکید کرد استارلینک پیش از فعالسازی «حتی یک ترمینال» با هر دو کشور اسرائیل و ایالات متحده هماهنگیهای امنیتی لازم را انجام خواهد داد.
دادههای نتبلاکس نشان میدهد ساکنان غزه در حال حاضر به اینترنت دسترسی دارند.
این دومین بار در هفته جاری است که ماسک از مواضع اولیه خود در رابطه با شرایط خاورمیانه عقبنشینی میکند. شنبه گذشته او تصویری از نقشه ایران را منتشر کرد که پایگاههای مختلف نظامی ایالات متحده در اطراف آن را نشان میداد.
شبکه اجتماعی ایکس پس از این پست ماسک با افزودن اصلاحیهای در زیر آن به ایرادات فاحش موجود در تصویر پرداخت. از جمله این ایرادات، نبود پایگاه نظامی آمریکا در کشورهای ترکمنستان، افغانستان و پاکستان بود.
ماسک در واکنش به این موضوع با تاکید بر اینکه هیچکس از اصلاح شدن در امان نیست گفت از شوخی بودن محتوای تصویر اطلاع داشته است.
شبهنظامیان حماس، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی در ۷ اکتبر سراسر خاک اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار داد که ۱۴۰۰ کشته برجای گذاشت و بیش از ۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان و سالمندان را گروگان گرفت.