سیل لیبی

طوفان در لیبی؛ ۲ هزار نفر کشته و بیش از ۶ هزار نفر مفقود شدند

وقوع طوفان در شمال شرقی لیبی و بارش باران شدید منجر به شکسته‌شدن ۲ سد و جاری‌شدن سیل شد و دست‌کم ۲ هزار نفر کشته و بیش از ۶ هزار نفر نیز مفقود شدند.

خواندن این مطلب 5 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، اسامه حماد، «نخست‌وزیر دولت شرق لیبی» طی اظهاراتی در جمع خبرنگاران وضعیت در شهر درنه این کشور را «فاجعه‌بار» توصیف کرد و گفت که تعداد قربانیان سیل در این شهر از مرز ۲ فراتر رفته است.

در حال حاضر کشور لیبی دارای دو دولت است که هر کدام از آنها بخش‌هایی از این کشور را در اختیار دارند و مدت‌ها با یکدیگر در نبرد بودند. اسامه حماد، ریاست دولتی را بر عهده دارد که در عرصه بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده است و در مناطق شرقی لیبی که تحت کنترل ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر است، فعالیت می‌کند.

اسامه حماد فاجعه رخ داده در این کشور را که سالیان است درگیر جنگ داخلی بوده، این گونه توصیف کرد: «یک سری از محله‌های شهر کاملا با ساکنانش در اثر سیل به دریا ریخته شده و محو شده است».

او همچنین با اشاره به اینکه بیش از ۶ هزار نفر در اثر جاری‌شدن سیل مفقود شده‌اند، گفت که شهر البیضا در نزدیکی درنه نیز دچار خسارت شده است و این دو شهر بیشتر خسارت را در اثر بارش‌های اخیر دیده‌اند.

این طوفان که از اروپا آغاز شد و آن را طوفان «دانیل» نام‌گذاری کردند در مدیترانه مرکزی شدت گرفت و شهرهای بنغازی، بیضا، مرج، سوسه و درنه را در لیبی تحت تأثیر قرار داد.

شورای شهر درنه، شکسته‌شدن دو سد را علت جاری‌شدن سیل بی‌سابقه در این شهر اعلام کرد. شورای شهر درنه، این شهر را منطقه فاجعه‌زده اعلام کرد و دخالت فوری بین‌المللی برای کمک‌رسانی به اهالی آن را خواستار شد.

هشام ابوشویکات عضو کمیته امور اضطراری لیبی هم در مصاحبه با الجزیره، پس از بازدید از شهر درنه گفت: شهر درنه، منطقه فاجعه‌زده است و در شرایط مصیبت‌باری قرار گرفته است. چند محله شهر درنه به طور کامل ناپدید شده است.

او ادامه داد: در همه جای شهر درنه، بوی مرگ به مشام می‌رسد. در پی فروریختن دو سد، سیل، همه خانه‌هایی را که در مسیرش قرار داشته، با خود برده است. صحنه‌هایی که من شاهد آن بودم، کاملا شبیه سونامی بود.

عبدالحمید دبیبه، نخست‌وزیر دولت موقت مستقر در طرابلس نیز در تمام شهرهای آسیب‌دیده سه روز عزای عمومی اعلام کرده و آنها را «مناطق فاجعه‌زده» خوانده است.