به گزارش فرانیوز، در این نامه ضمن ممنوع الفعالیت شدن آرایشگاه های زنانه، جواز شغلی آنها نیز فاقد اعتبار عنوان شده است.
در این فرمان آمده است که از پنجم مرداد سال جاری خورشیدی، آرایشگاههای زنانه اجازه فعالیت نخواهند داشت و جواز کار آنها لغو خواهد شد.
اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان در این فرمان مکتوب به تمام آرایشگاههای زنانه در سراسر کشور یک ماه مهلت داده است تا به فعالیتهای خود پایان دهند.
در این متن از شهرداری کابل نیز خواسته شده است که آن را در تمام استانهای کشور تکثیر، و از اجرایی شدن آن اطمینان حاصل کنند.
این فرمان با امضای محمد فقیر محمدی، معاون مسلکی و سیاستهای وزارت امر به معروف طالبان صادر شده و یک نسخه آن نیز به اتحادیه آرایشگران فرستاده شده است.
طبق گزارش های منتشر شده تعدادی از آرایشگران زن میگویند که چنین فرمانی سبب افزایش بیکاری در میان زنان میشود و طالبان باید آن را لغو کنند. فعالان حقوق زن نیز تصریح میکنند که منع فعالیت آرایشگاههای زنانه، ادامه اقدامهای زنستیزانه طالبان است.
طالبان در دوران نخست حکومت خود در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی نیز تمام آرایشگاههای زنانه را تعطیل کرده بودند و زنان پنهانی به حرفه آرایشگری میپرداختند.
با گذشت بیش از ۲۲ ماه از حاکمیت طالبان بر افغانستان و افزایش فقر در میان شهروندان، بیشتر آرایشگاههای زنان از فعالیت بازماندهاند و شمار مشتریان این آرایشگاهها هم روز به روز کاهش یافته است.
طالبان پس از سرنگونی حکومت پیشین افغانستان در اوت ۲۰۲۱، در نخستین اقدامهای خود، آموزشگاههای رانندگی زنان را در افغانستان تعطیل کردند و در پی آن، محدودیتهای بیشمار دیگری نیز بر آموزش و کار زنان اعمال کردهاند.
بسته شدن مدارس و آموزشگاهها به روی دختران بالاتر از مقطع ششم، محروم شدن زنان و دختران از تحصیل و کار در ادارههای غیردولتی و بسیاری از ادارههای دولتی از موردهای مهم این محدودیتها اند.
محدودیتهای اعمال شده بر دختران و زنان افغان از سوی حکومت طالبان با محکومیتهای گسترده در داخل و خارج از افغانستان روبهرو شده است.