به گزارش فرانیوز، سخنگوی وزارت خارجه قطر افزود که ۱۳ گروگان اسرائیلی، ۱۰ شهروند تایلندی و یک شهروند فیلیپینی آزاد شدند.
در گزارشهای قبلی گفته شده بود که ۱۳ گروگان اسرائیلی و ۱۲ گروگان تایلندی آزاد میشوند.
در حالی که کشورهای بسیاری از توافق اخیر استقبال کردهاند، در ایران، علی شمخانی مشاور سیاسی علی خامنهای در توییتی شبکه ایکس، آتشبس میان اسرائیل و حماس را «شکست مطلق» اسرائیل خواند.
او گفت: «حماس نابود نشد و بر مواضع خود استوار است و زیر ساختهای نظامی مقاومت بویژه تونلها فعال هستند.»
اسراییل به زودی فهرست دومین گروه از گروگانهایی را که قرار است آزاد شوند دریافت میکند.
دومین گروه قرار است در چارچوب توافق اسرائیل و حماس در روز شنبه آزاد شوند.
انتظار میرود اسرائیل روز جمعه این فهرست را دریافت کند و پیش از انتشار عمومی اسامی، خانوادههای آنها ابتدا مطلع میشوند.
دقایقی پس از آنکه ارتش اسرائیل اعلام کرد ۱۳ زن و کودک اسرائیلی آزادشده از اسارت حماس، شامگاه جمعه سوم آذر در خاک مصر به هیئتی از اسرائیل تحویل داده شدند، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در یک بیانیه اعلام کرد دولت او به آزاد کردن بقیه اسرائیلیهای ربوده شده متعهد است.
او گفت: «مرحله نخست از بازگشت ربودهشدگان تکمیل شد. کودکان و مادران و چند بانوی دیگر. هر انسانی خود به تنهایی یک دنیا است. من اما در برابر شما خانوادهها (خانوادههای بقیه ربودهشدگان)- شما مردم اسرائیل، تأکید میکنم که ما به بازگرداندن تمامی ربودهشدگان متعهد هستیم.»
آقای نتانیاهو افزود رهایی همه ربودهشدگان تا به آخرین نفر، «یکی از اهداف جنگ است و ما متعهد به تحقق اهداف جنگ هستیم».
قطر آزادی ۳۹ زندانی فلسطینی را تایید کرد
وزارت خارجه قطر در ساعت ۱۸:۳۰ روز جمعه سوم آذر به وقت اسرائیل و غزه اعلام کرد در نخستین مرحله از معامله اسرائیل و گروه افراطی حماس ۲۴ تن در برابر ۳۹ زن و کودک فلسطینی آزاد شدهاند.
بر اساس این بیانیه، ۱۳ زن و کودک اسرائیلی، ده ربوده شده تایلندی و یک شهروند فیلیپین که در بین ربودهشدگان از اسرائیل به غزه بودند، آزاد شدند و اسرائیل هم ۳۹ زندانی فلسطینی را آزاد کرده است.
ساعتی پیش از آن، نخستوزیر تایلند در بانکوک آزادی ۱۲ تن از دهها شهروند ربوده شده خود به دست حماس را تأیید کرده بود. معلوم نیست دلیل شمار اندک تایلندیهای آزاد شده چیست.
رسانههای منطقه اعلام کردند که حماس در روزهای آینده بقیه تایلندیهای گروگان خود را رها خواهد کرد.
قطر که سران اصلی حماس مانند اسماعیل هنیه با حمایت امیر این کشور ساکن دوحه هستند، ارتباط خوبی با این گروه افراطی فلسطینی دارد، اما همزمان بدون به رسمیت شناختن اسرائیل، تماسهای دیرینهای با دولتهای اسرائیلی داشته و پایگاه دریایی آمریکایی نیز در قطر قرار دارد.
داوید برنئا، رئیس موساد، برای نظارت بر کوششهای آزادی اسرائیلیها از دست حماس، از چند روز پیش دوباره به قطر رفته است.