«جواد روحی»، شهروند ۳۵ ساله اهل آمل که اوایل مهر در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، با حکمی که دادگاه انقلاب ساری صادر کرده است، به اعدام محکوم شد.
روند دادرسی برای آقای روحی نیز همچون سایر متهمان محکوم به اعدام در اعتراضات اخیر ناعادلانه بوده و او در هیچ کدام از مراحل دادرسی از وکیل برخوردار نبوده است.
والدین آقای روحی هفته گذشته با انتشار یک ویدیو از وضعیت روحی نامناسب فرزند خود که به محاربه متهم شده صحبت کرده و از آنها درخواست کمک کردند.
اتهامات جواد روحی «محاربه» و «فساد فیالارض» عنوان شده، اما والدین او در پیام خود، درباره وضعیت فرزندشان صراحتا اعلام کردند که او سابقه بیماری اعصاب و روان دارد و در زمان حضور در اعتراضات و بازداشت نیز، تحت درمان بوده است.
پدر این جوان بازداشت شده اعلام کرد که از زمان دستگیری فرزندش، خانواده او تنها یکبار به صورت حضوری او را ملاقات کرده، اما از ۲۲ آذر و جلسه محاکمهاش تاکنون، از او خبری ندارند.
برخی منابع از شکنجه شدن و اعمال فشارهای روانی به جواد روحی برای گرفتن اعتراف اجباری از او اشاره کردهاند.
دادگاه انقلاب استان مازندارن پیشتر نیز برای دو جوان ۱۸ ساله دیگر نیز حکم اعدام صادر کرده است.
«مهدی محمدیفرد» نوجوان ۱۸ سالهای است که در جریان اعتراضات سراسری در نوشهر بازداشت شده و توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ساری، به اتهام «افساد فی الارض» و «محاربه»، به «دو بار اعدام» محکوم شده است.
پلیس اطلاعات و امنیت عمومی، مهدی محمدیفرد را ۸مهر در اعتراضات مردمی نوشهر بازداشت کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری «هرانا»، مهدی محمدیفرد به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش ماه حبس، به اتهام «اغوا و تحریک مردم به قصد بر هم زدن امنیت کشور به جنگ و کشتار با یکدیگر» به دو سال حبس، به اتهام «توهین به رهبری» به تحمل یک سال حبس، به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی کشور» به چهار سال حبس، مجموعا ۷ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
این جوان ۱۸ ساله نیز در جریان دادرسی از حق دسترسی به وکیل محروم بوده و در غیاب وکیل انتخابی، دادگاه صادر کننده حکم، این جوان ۱۸ ساله را یکی از «لیدرها و عاملین اصلی هدایت و برنامهریزی» تجمع اعتراضی روز چهارشنبه ۳۰ شهریور در نوشهر دانسته است.
در جریان تجمعات روز ۳۰ شهریور در نوشهر، بر اساس ادعای قاضی دادگاه و حکم صادر شده برای مهدی محمدی فرد، ۵ تن کشته شده و ماموران نیروی انتظامی مورد ضربوجرح واقع شدهاند. این حکم همچنین ادعا کرده است که معترضان خسارات چندین میلیارد تومانی بر اموال غیر منقول دولتی از طریق آتش زدن یک کیوسک راهنمایی و رانندگی، ساختمان بانکها و موسسات اعتباری، شهرداری، فرمانداری شهرستان نوشهر وارد کردهاند.
این درحالی است که تنها مستندات موجود در پرونده مهدی محمدیفرد، «اعترافات اجباری و فیلمی منتسب به اوست» که چهره فرد مربوطه در آن مشخص نیست.
«عرشیا تکدستان» نیز جوان ۱۸ ساله دیگری است که در نوشهر بازداشت و توسط دادگاه انقلاب به جرم «محاربه و افساد فیالارض» به اعدام محکوم شده است.
خبرگزاری «تسنیم»، وابسته به سپاه، روز پنجشنبه۱۵دی، در گزارشی خبر داد که در دادنامه صادره از سوی دادگاه انقلاب مازندران، از جمله اتهامات انتسابی به آقای تکدستان «تخریب و ایجاد حریق در اموال عمومی» و «تحریک شهروندان برای اجتماع» عنوان شده است.
این خبرگزاری در ادامه گزارش خود با تاکید بر «امارات و قرائن موجود در پرونده» و «اعترافات متهم و همدستان» او، مدعی شده است که او به عنوان «لیدر» در هدایت اعتراضات در شهر نوشهر نقش اصلی را داشته است.
از جمله مستنداتی که در پرونده این معترض به آن استناد شده، پیامهایی است که او به دوستان خود فرستاده است، از جمله «در چالوس و نوشهر غوغا به پا کردیم» و «مامور ناجا را در تجمعات زدم.»