به گزارش فرانیوز، شورای همبستگی آزادی برای ایران در بیانیه ای به نحوه عملکرد سیاسی و مالی چهره های اپوزیسیون خارج از ایران پرداخته و در این مسیر خواستار شفافیت عملکرد مالی آنان به دلیل آنکه اعتبار خود را وامدار حمایت مردمی هستند، شده است.
متن بیانیه شورای همبستگی آزادی برای ایران به این شرح است:
هرچه خیزش انقلابی ایرانیان میهن دوست و آزادیخواه به یک سالگی خود نزدیکتر میگردد هر دو نیروی متضاد رژیم و مردم خود را بیشتر برای تقابل با یکدیگر آماده میسازند. شاهدیم که رژیم با ایجاد فضای ارعاب و تهدیدتمام تلاش خود را به کار بسته تا مردم را از راه بیبازگشتی که آغاز نمودهاند دلسرد نماید. باور داریم نظام ناکارآمدی که رژیم اشغالگر جمهوری اسلامی بنیان نهاده آنچنان پوسیده و رو به زوال است که دیری نخواهد پایید که از درون فروپاشد. به یاد بسپاریم، اتحاد و همبستگی امروز ما ایرانیان تنها ضمانت پایداری این سرزمین بعد از این رژیم خواهد بود.
«شورا» پس از بررسی و مطالعات میدانی در فضای جامعه، شوربختانه به این باور رسیده است که بخشی از جامعه، در پی فشار و سرکوب روز افزون رژیم، مبارزه با رژیمی که شمشیر را از رو بسته و خود را موجودیتی مستقل از عموم مردم و مردم را دشمن میپندارد امری ناممکن و احتمالا بیفایده ارزیابی میکند. نفوذ مزدوران رژیم در بین مخالفین، عدم وجود یکپارچگی در فضای گفتمان سیاسی و عدم ارائهی راهکار قابل اتکا توسط گروهها و فعالان سیاسی برخی از مهمترین دلایل پدید آمدن چنین نگرشی در افکار عمومی است.
عدم رعایت برخی اصول و چارچوبهای سیستماتیک، تداوم مبارزات سیاسی علیه رژیم اشغالگر جمهوری اسلامی را با چالشهای جدی مواجه مینماید، بنابراین «شورا» در راستای کمک به فعالان سیاسی، پیشنهادات زیر را در نتیجه بررسی های خود اعلام میدارد.
مردم ایران همواره آمادهی کمک به هر نوع فعالیتی در راستای براندازی رژیم اشغالگر جمهوری اسلامی بوده و هستند و در این راه خونها دادهاند. رفتار رژیم را نمونهای بارز از تمامیت خواهی میدانند و آنرا نیک آموختهاند، هوشمندانه قادرند نشانهگان مسیر تمامیت خواهی یا سودجویی افراد یا گروهها را شناسایی و خود را از آن دور نمایند.
افراد و گروههای سیاسی وامدار مردمی هستندکه از ایشان حمایت میکنند، عدم شفافیت در هر یک از شئون عملکرد ایشان به اعتماد عمومی لطمه زده و امکان جلب اعتماد مجدد مردم توسط فعالان سیاسی دیگر را دچار چالشی جدی مینماید و رژیم از این بیاعتمادی در جهت سرکوب و تداوم حیات خود بهرهبرداری مینماید.
کمکهای مالی بین المللی، شخصی و گروهی همگی به اعتبار نام مردم ایران، خیزش مردمی و انقلاب زن-زندگی-آزادی صورت میگیرد و صورتحساب آن را مردم ایران پرداخت مینمایند. بنابر این هر بودجهای که به بهانهی کمک به ایرانیان جذب یا صرف میشود باید با گزارشی شفاف و به زبان فارسی در اختیار مردم قرار گیرد. هرچند گزارشهای مالی مربوطه به سازمانهای مالیاتی کشورهای کمک کننده در بسیاری موارد در دسترس هستند اما این گزارشات در قالب قوانین داخلی آن کشورها تنظیم شده و قابل ارزشیابی و بررسی توسط عموم مردم نمیباشند. مضافاً اینکه برخی از گزارشهای سازمانهای دولتی خارجی برای همگان در دسترس نمیباشد.
هرچند دارائیهای مسدود شدهی ایرانیان در کشورهای دیگر به نوعی سرمایههای آتیهی کشور محسوب شده و مردم از عدم توانایی رژیم در بهرهمندی از این دارائیها برای سرکوب مردم خرسند هستند، دریافت آن توسط بخشی از اپوزیسیون با عناوین مختلف (اعم از کمک به اپوزیسیون، پروژه های براندازی یا در قالب غرامت) را دست بردن در جیب مردم دانسته و اطلاع از چگونگی دریافت و هزینهکرد آن را حق خود میدانند.
بیتردید نمیتوان انتظار داشت که افراد با درآمد و پس انداز شخصی خود یک تنه بار انقلاب را بر دوش کشیده و آن را به سرانجام برسانند. مردم خردمند ایران میدانند اگر بخواهند کسانی را در قامت اپوزیسیون و در مقام مبارزه با رژیم جمهوری اسلامی انتخاب کنند، باید همانگونه که این افراد را به صورت تمام وقت به استخدام خود در می آورند، این اطمینان را به ایشان بدهند که هزینههای زندگی ایشان نیز تامین شده و قادر خواهند بود به دور از دغدغههای جاری زندگی، تمرکز خود را بر فعالیتهای سیاسی قرار دهند. مردم در مقابل انتظار دارند منتخبین، با صداقت و شفافیت، دستاوردهای ملموس و قابل اندازهگیری خود را در چارچوب گزارشهای دورهای با فواصل معین به صورت عمومی منتشر نمایند.
به یاد داشته باشیم، فعالان سیاسی در مبارزه با رژیم اشغالگر جمهوری اسلامی نقش خدمتگزار مردم را دارند و اعتبار و قدرت سیاسی خود را از مردم میگیرند. بنابراین باید به مردم پاسخگو بوده و اگر باور دارند که مشارکت فرد فرد ایرانیان اهمیت دارد، تمام تلاش خود را به کار گیرند تا هیچ پرسشی را بی پاسخ نگذارند.
امید داریم در آغازی دوباره، مشارکت خردورزانهی همگانی را در این خیزش مردمی نظارهگر باشیم.