حمله اسرائیل به غزه
/

دست‌کم ۱۵ خبرنگار تا کنون در درگیری های اسرائیل و حماس کشته شدند

کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران در گزارشی از کشته شدن ۱۵ خبرنگار در درگیری اسرائیل و گروه شبه نظامی حماس در غزه خبر داد.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، این کمیته در جریان بررسی گزارش‌های مربوط به نتایج جنگ برای روزنامه‌نگاران در نوار غزه نوشت که از ۱۵ مهر تا ۲۴ مهر، کشته شدن حداقل ۱۵ خبرنگار در میان بیش از ۴ هزار کشته از هر دو طرف ثبت شده است.

این گزارش حاکی از آن است که از این تعداد، ۱۱ خبرنگار، فلسطینی، سه خبرنگار اسرائیلی و یک نفر لبنانی بوده‌اند.

بر اساس این گزارش ۸ خبرنگار نیز زخمی و ۳ خبرنگار مفقود یا بازداشت شده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران ضمن درخواست از طرف‌های درگیر برای کاهش خشونت‌ها، از یونسکو، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، خواست تا نهایت تلاش خود را برای محافظت از روزنامه‌نگاران انجام دهد تا قادر به انجام ماموریت خود در اطلاع رسانی به مردم در امنیت کامل باشند.

این سازمان نوشت: به گفته سندیکای روزنامه‌نگاران فلسطینی، در حال حاضر هیچ خبرنگار خارجی از نوار غزه گزارش نمی‌دهد و یا برای پوشش این درگیری دسترسی به این منطقه ندارد و فقط روزنامه نگاران فلسطینی می‌توانند در مورد آنچه اتفاق می‌افتد گزارش دهند. بنابراین ضروری است که سازمان ملل متحد و به ویژه یونسکو از این روزنامه‌نگاران و حقوق آنها محافظت کند و دسترسی آنها به اینترنت و سایر ارتباطات را حفظ کند تا بتوانند مردم محلی فلسطین و جهان را در مورد جنگ غزه آگاه کنند.

این فدراسیون همچنین از دو طرف درگیر خواست تا به قوانین بین‌المللی بشر دوستانه و منشور ملل متحد احترام بگذارند.

همزمان مدیر دفتر رویترز در عراق درباره کشته‌ شدن فیلمبردار این خبرگزاری اعلام کرد: «ارتش اسرائیل گفته در حال گلوله‌باران منطقه‌ای بود که خبرنگاران ما حضور داشتند اما در حال حاضر نمی‌توانیم دقیقا تایید کنیم کدام طرف گلوله‌ای را که به خبرنگاران اصابت کرده، شلیک کرده است.»

لبنان نیز تاکید کرد از اسرائیل به دلیل کشتن «عامدانه» عصام عبدالله به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت می‌کند.

شریف منصور، هماهنگ‌کننده خاورمیانه و شمال آفریقای کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران تاکید کرد «روزنامه‌نگاران غیرنظامیانی هستند که در مواقع بحران به کار مهمی دست می‌زنند و نباید از سوی طرف‌‎های درگیر هدف قرار داده شوند.»

او با اشاره به فداکاری خبرنگاران برای پوشش وقایع جنگ، از همه طرف‌های درگیر خواست در راستای تضمین امنیت خبرنگاران گام بردارند.