ماشالله کرمی
/

دادگاه ماشالله کرمی برگزار نشد؛ او به کلاهبرداری و سواستفاده از احساسات مردم متهم شده است

براساس گزارش‌هایی که به کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان رسیده، دادگاه پدر محمدمهدی کرمی که در جریان خیزش انقلابی توسط دستگاه قضایی اعدام شد، قرار بود روز چهارده آذرماه برگزار شود، اما به دلایل نامعلوم تشکیل نشد.

خواندن این مطلب 5 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز به نقل از کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان، در پرونده ماشالله کرمی اتهاماتی مانند «اقدام علیه امنیت ملی»، «کلاهبرداری»، «سواستفاده از احساسات مردم» و … وجود دارد.

گفته شده دستکم یازده نفر در رابطه با این پرونده دستگیر شدند که همگی با قرار وثیقه از زندان آزاد شده‌اند.

کمیته پیگیری همچنین مطلع شده است که ایراد اتهامات با عناوینی مانند سواستفاده از احساسات مردم و کلاهبرداری با فشارهای سنگین به او برای پذیرش این اتهامات همراه بوده و امکان دارد که فیلم اعترافات اجباری او نیز در آینده پخش شود.

طبق این گزارش، این قبیل پرونده‌سازی‌ها که پیش‌تر نیز سابقه داشته است با هدف بدنام کردن چهره‌ها و خانواده‌های دادخواه و سلب اعتماد مردم از این افراد صورت می‌گیرد.

ماشالله کرمی در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در خانه‌اش در کرج بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات منتقل شد.

او پس از تحمل نزدیک به دو ماه‎ونیم بازداشت انفرادی، در تاریخ ۶ آبان‌ماه به بند ۱۵ زندان قزلحصار انتقال یافته و هم‌اکنون در آنجا زندانی است.

کمیته پیگیری پیش‌تر گزارش کرده بود که پس از بازداشت ماشاالله کرمی، خانواده او  به شدت تحت فشار قرار داشته‌اند تا به هیچ عنوان در مورد شرایط او اطلاع‌رسانی نکنند و حق تماس و رفت‌و‌آمد نیز از آنان سلب شده است.

علی‌رغم همه این کنترل‌ها، یک مامور نیز بصورت دائم آنها را زیر نظر داشته و دوبار پس از بازداشت آقای کرمی نیز خانه آنها مورد یورش ماموران قرار گرفته است.

طبق این گزارش، ماموران تمام یادگاری‌ها، مدال‌ها و وسایل محمدمهدی را تخریب کرده و لباس‌های او را آتش زده‌اند.

همچنین چمن‌کاری‌های اطراف سنگ مزار او را نیز تخریب کرده‌اند.

ماشاالله کرمی از خانواده‌های دادخواهی است که بعد از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و اعدام فرزندش همواره سعی کرد یاد او را زنده نگه دارد و با خانواده‌های دادخواه دیگر همراهی و همدلی کند.

محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی متهمان پرونده قتل روح‌الله عجمیان در کرج بودند که حکم اعدامشان در ادامه یک روند قضایی ناعادلانه در روز ۱۷ دی ۱۴۰۱ اجرا شد.