به گزارش فرانیوز، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرده «هیچ کشتی آمریکایی در زمان حمله در مجاورت نبود، اما ناو «یواساس میسون» به درخواست کمک پاسخ داد.
گفته شده نفتکش «استریندا» از مالزی آمده بود و عازم کانال سوئز بود.
یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثیهای یمن در تلویزیون المسیره تایید کرد که یک نفتکش را هدف موشک قرار دادهاند.
او گفت که این کشتی با پرچم نروژ حامل نفت برای اسرائیل بوده است. آقای سریع گفت این کشتی با «موشک دریایی» هدف قرار گرفته است.
او تهدید کرد تا زمانی که غذا و دارو به غزه نرسد، هر کشتی مرتبط با اسرائیل را در دریای سرخ هدف قرار میدهند.
یحیی سریع افزود که در دو روز گذشته هم جلوی عبور چندین کشتی از آبهای یمن را گرفتهاند.
پیش از این، «آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا» دوشنبه خبر داد که «نیروی دریایی خودخوانده یمن» به یک نفتکش عبوری دستور داده تا مسیر خود را به یک «بندر نامشخص در یمن» منحرف کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) پیشتر نیز اعلام کرد که گزارشی مبنی بر آتشسوزی در یک کشتی در مجاورت تنگه «باب المندب» در یمن دریافت کرده است.
گروه حوثیهای یمن که تحت حمایت حکومت ایران هستند، روز شنبه اعلام کرد که تمام کشتیهایی را که به سمت شمال و به سمت اسرائیل حرکت میکنند ـ بدون در نظر گرفتن ملیت آن ـ هدف قرار خواهد داد.
این گروه به همه شرکتهای کشتیرانی بینالمللی نسبت به معامله با اسرائیل، هشدار داد.
چندی پیش نیز حوثیها چندین کشتی مرتبط با اسرائیل را در دریای سرخ و تنگه «باب المندب» مورد حمله و توقیف قرار داده و موشکهای بالستیک و پهپادهای مسلح را به سمت اسرائیل شلیک کردهاند.
پیشتر جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در اواسط آذر ماه در یک کنفرانس خبری گفت که واشنگتن بر اساس شواهد و دلایل باور دارد که این حملات، در حالی که توسط حوثیها در یمن انجام شدهاند، اما به طور کامل توسط حکومت ایران امکانپذیر شدهاند.
وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، روز یکشنبه دوازدهم آذر، در جریان حملات موشکی شبهنظامیان حوثی به چندین کشتی تجاری اعلام کرد که یک ناوشکن نیروی دریایی آمریکا سه پهپاد حوثیها را سرنگون کرده است. به رغم شواهد به دست آمده، جمهوری اسلامی دست داشتن در حملات حوثیها را انکار کرده است.