غزه

جنگ غزه و خطر رکود اقتصادی؛ رئیس بانک جهانی: دنیا در وضعیت و نقطه بسیار خطرناکی قرار دارد

آجای بانگا، رئیس بانک جهانی در کنفرانس سرمایه گذاران در عربستان گفت که معتقد است آنچه اخیراً در اسرائیل و غزه رخ داد، تاثیری خطرناکی بر توسعه اقتصادی دارد.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

رئیس بانک جهانی روز سه شنبه دوم آبان، با ابراز نگرانی از ادامه جنگ در غزه و احتمال گسترش آن در منطقه گفت: «فکر می کنم تأثیر آن بر توسعه اقتصادی در جهان جدی است.»

به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، آجای بانگا در کنفرانس سرمایه گذاران در عربستان سعودی گفت که جنگ بین اسرائیل و حماس می تواند «ضربه جدی» به توسعه اقتصادی جهانی وارد کند.

او تاکید کرد: «فکر می کنم آنچه در اسرائیل و غزه اتفاق افتاده تأثیر جدی‌تری بر توسعه اقتصادی در جهان خواهد داشت.»

رئیس بانک جهانی معتقد است که جهان در وضعیت و نقطه بسیار خطرناکی قرار دارد.

بلومبرگ نیز نوشت که این جنگ ممکن است یک رکود اقتصادی جهانی به دنبال داشته باشد و افزود: درگیری در خاورمیانه می تواند لرزه هایی را در سراسر جهان ایجاد کند، زیرا این منطقه تامین کننده مهم انرژی و گذرگاه مهم کشتیرانی است.

کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول، نیز هفته گذشته گفت که تحلیلگران این صندوق در تلاش برای برنامه‌ریزی برای شوک بزرگ «غیر قابل تصور» بعدی به اقتصاد جهانی فکر می‌کنند.

پیشتر روزنامه فایننشال تایمز نوشت، جنگ به اقتصاد اسرائیل آسیب وارد کرده و با توجه به نگرانی‌ها درباره گسترش درگیری‌ها، اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که کاهش شدید رشد اقتصادی و کسری هنگفت بودجه در راه است.

بلومبرگ پیشتر نیز در گزارشی با اشاره به تاثیرات این جنگ در منطقه، نوشت: مناقشه در خاورمیانه می‌تواند جهان را تحت تأثیر قرار دهد چراکه این منطقه یکی از تأمین‌کنندگان اصلی انرژی در جهان است و یک گذرگاه حمل و نقل کلیدی محسوب می‌شود. جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۷۳ که منجر به تحریم نفتی و بروز رکود تورمی در اقتصادهای صنعتی شد، واضح‌ترین مثال در این زمینه است. مناقشات دیگر در این منطقه با وجود تلفات انسانی بالا، تأثیر کمتری بر جهان داشتند.

اقتصاد جهانی در حال حاضر آسیب‌پذیر است چراکه هنوز هم در حال بازیابی خود از تورم ناشی از حمله روسیه به اوکراین است. یک جنگ دیگر در یک منطقه تولیدکننده انرژی، دوباره می‎تواند سطوح تورم را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

نتایج گسترده‌تر این درگیری می‌تواند باعث آغاز دوباره ناآرامی‌ها در کشورهای عربی شود و حتی انتخابات سال آتی ریاست‌جمهوری در آمریکا را تحت تأثیر قرار دهد، چراکه قیمت بنزین تأثیر مهمی بر رأی‌دهندگان آمریکایی دارد.