بیمارستان غزه
/

بریتانیا، آلمان و فرانسه خواستار آتش‌بس پایدار در غزه شدند

وزیران خارجه بریتانیا و آلمان می‌گویند به‌رغم قائل شدن حق برای اسرائیل برای از بین بردن تهدید ناشی از حماس، در عین حال هشدار می‌دهند که تعداد غیرنظامیان کشته‌شده در عملیات اسرائیل «بسیار بالا است».

خواندن این مطلب 8 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، در یک تغییر لحن آشکار، در مقاله‌ای مشترک با آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، نوشت: «هدف ما نمی‌تواند فقط پایان دادن به جنگ امروز باشد. باید صلحی برقرار شود که برای روزها، سال‌ها، نسل‌ها پایدار بماند؛ بنابراین ما از آتش‌بس حمایت می‌کنیم، اما تنها به شرطی که پایدار باشد.

وزیر خارجه فرانسه نیز روز یکشنبه پس از ورود به اسرائیل خواستار «آتش‌بس جدید و پایدار» در نوار غزه شد.

این در حالی است که الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل هرگونه درخواست برای آتش‌بس را «خطا» توصیف کرد.

کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه پس از گفت‌وگو با آقای کوهن که به محض ورود به تل‌آویو صورت گرفت، گفت که پاریس از میزان تلفات سنگین غیرنظامیان در غزه عمیقاً نگران و خواستار «آتش‌بس جدید و فوری و پایدار» است.

اما کوهن موضع دولت اسرائیل را تکرار کرد که بر اساس آن درخواست برای آتش‌بس یک «اشتباه» و «هدیه‌ای برای حماس» است.

گروه افراطی حماس از سوی آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا یک گروه تروریستی طبقه‌بندی شده است.

با این حال خانم کولونا همچنین خواستار فراموش نشدن قربانیان اسرائیلی حملات حماس شد.

او با اشاره به جزئیاتی که از چگونگی حمله حماس علیه اسرائیل صورت گرفته، گفت: «نیازی به گفتن نیست که فرانسه به سخنان این قربانیان زن اعتقاد دارد، که فرانسه به کسانی که مجبور بوده‌اند شاهد این تجاوزها، مثله کردن و هتک حرمت‌ها باشند، باور دارد».

یک تیم سازمان بهداشت جهانی روز یکشنبه اعلام کرد بخش فوریت‌های پزشکی بیمارستان الشفا در شمال غزه، که بر اثر بمباران‌های اسرائیل ویران شده، «حمام خون» است و «نیاز به احیا» دارد.

تیمی از سازمان بهداشت جهانی و دیگر آژانس‌های سازمان ملل متحد توانستند تجهیزات پزشکی را روز شنبه به این بیمارستان که بزرگ‌ترین بیمارستان در غزه به‌شمار می‌رود، تحویل دهند.

سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد که «ده‌ها هزار آواره از ساختمان بیمارستان و محوطه برای سرپناه استفاده می‌کنند» و «کمبود شدید» آب آشامیدنی و غذا در آن وجود دارد.

به نوشته این سازمان، این تیم، بخش اورژانس را به عنوان یک «حمام خون» توصیف کرد که «صدها بیمار مجروح در داخل آن وجود دارد و هر دقیقه بیماران جدید وارد می‌شوند».

سازمان بهداشت جهانی همچنین گزارشی از وضعیت وخیم بخش‌های مختلف بیمارستان الشفا ارائه داده است.

از سوی دیگر رئیس آژانس سازمان ملل در امدادرسانی و کارآفرینی برای پناهجویان فلسطینی (اونروا) با هشدار درباره بروز قحطی در نوار غزه گفت مردم این باریکه ممکن است «واقعا از گرسنگی بمیرند».

فیلیپه لازارینی در مصاحبه‌ای که روز شنبه منتشر شد، خبر داد برنامه غذای سازمان ملل به‌شدت نگران است که غزه وارد دوران قحطی شود و بر اساس «مشاهدات دست اول» خود گفت: «مردم گرسنه هستند. این یک اتفاق کاملا جدید در غزه است. در منازعات پیشین شاهد چنین چیزی نبودیم.»

او در ادامه گفت فلسطینی‌های گرفتار شده در جنگ میان اسرائیل و گروه افراطی حماس درباره گرسنگی حرف می‌زنند و افزود: «تعجب نمی‌کنم اگر مردم واقعا بر اثر گرسنگی یا ترکیبی از گرسنگی،‌بیماری و ضعف ایمنی بدن بمیرند.»