زاهدان
/

بازداشت ۱۲۸ شهروند بلوچ در دو روز گذشته

حال وش در گزارشی همزمان با سالگرد جمعه خونین زاهدان، تعداد شهروندان بازداشت شده ۴۸ ساعت گذشته در زاهدان، خاش و میرجاوه را دستکم ۱۲۸ تن اعلام کرد.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، براساس گزارش حال وش، با احراز هویت ۳۴ تن دیگر تعداد شهروندان بلوچ بازداشتی احراز شده از روز جمعه ۷ مهرماه ۱۴۰۲ تا لحظه تنظیم گزارش( در طی ۴۸ ساعت) توسط نیروهای نظامی و امنیتی در زاهدان، خاش،میرجاوه و چابهار به ۶۵ تن و تعداد بازداشتیان به ۱۲۸ نفر افزایش پیدا کرد.

این ارگان خبر نوشت: امروز نیروهای امنیتی و نظامی در شهرهای زاهدان، خاش، مهرستان و میرجاوه اقدام به بازداشت گسترده و فله ای شهروندان بلوچ کرده اند.

براساس اخبار منتشر شده در روز جمعه ۷ مهر ماه ۱۴۰۲، سالگرد جمعه خونین زاهدان، در حالی که نیروهای نظامی در حال سرکوب شدید معترضان بلوچ بوده اند گزارش شد که دستکم ۲۹ نفر از جمله ۸ کودک زخمی شده اند.

در این روز برخی از مردم در خیابان‌های خیام و رازی با استنشاق گاز اشک‌آور و گلوله‌های ساچمه‌ای و یا اصابت گلوله‌های گاز اشک‌آور به سر مصدوم شدند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز جمعه هفتم مهرماه در خطبه‌های نماز جمعه سالگرد «جمعه خونین»، بار دیگر بر «مجازات» مرتکبان این «جنایت» تأکید و آن را خواستهٔ مردم طی یک سال گذشته عنوان کرد.

او اضافه کرد که خانواده‌های نزدیک به یکصد جان‌باخته و همچنین کسانی که در جریان جمعه خونین زاهدان به شدت زخمی شدند، دست یا پای خود را از دست دادند یا فلج و قطع نخاع شده‌اند، تنها به دنبال اجرای قانون اسلام درباره عاملان کشتار هستند.

جمعه هشتم مهر ماه سال ۱۴۰۱ وقتی تجمع کنندگان در زاهدان از مصلی این شهر در نزدیکی مسجد مکی به سمت خیابان حرکت کردند، نیروهای امنیتی با شلیک به آن‌ها از پشت بام پایگاه کلانتری ۱۶ زاهدان دست کم صد تن را به قتل رساندند.

جمهوری اسلامی «حمله مسلحانه» به پایگاه پلیس از سوی گروه «جیش العدل» را به عنوان دلیل این حمله مرگبار خود مطرح کرد، ولی هیچ گاه سندی از ادعا منتشر نکرد.

سه روز پیش از حادثه جمعه خونین زاهدان، پنجم مهر ماه سال گذشته، «مولوی فتحی نقشبندی» امام جمعه اهل سنت شهرستان «راسک» در بیانیه‌ای برای نخستین بار و به صورت علنی تعرض فرمانده پیشین پلیس چابهار به دختر نوجوان بلوچ را تایید کرد.

یک سال بعد از این فاجعه، تقریباً هر جمعه مردم زاهدان و بسیاری دیگر از شهرهای استان سیستان و بلوچستان، به خیابان‌ها می‌آیند و علیه جمهوری اسلامی شعار می‌دهند.