گروگانهای اسرائیلی

اسرائیل اسامی دومین گروه گروگان‌ها برای آزادی را دریافت کرد

رسانه های اسرائیلی از دریافت فهرست گروگان‌هایی خبر دادند که قرار است روز شنبه چهارم آذر، آزاد شوند.

خواندن این مطلب 13 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، دفتر نخست وزیری اسرائیل روز جمعه سوم آذر، در بیانیه ای اعلام کرد که سازمان موساد و نیروهای دفاعی اسرائیل فهرست اسامی دومین گروه از گروگان‌های حماس را که قرار است روز شنبه به عنوان بخشی از توافق با گروه حماس آزاد شوند، دریافت کرده‌اند.

بر اساس این بیانیه، ژنرال گال هیرش، هماهنگ کننده ارتباطات گروگان ها، اطلاعاتی در این مورد را به خانواده‌های گروگان‌ها داده است اما فهرست اسامی تا زمانی که گروگان‌ها وارد اسرائیل نشوند، به طور علنی منتشر نخواهد شد.

مقامات اسرائیل روز شنبه، چهارم آذر، اعلام کردند که در دومین روز از وقفه چهار روزه در جنگ با حماس، ۴۲ زندانی فلسطینی را آزاد خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، بر اساس توافق اسرائیل و حماس، این گروه افراطی نیز ۱۴ اسرائیلی ربوده‌شده به غزه را آزاد خواهد کرد.

خبرهای اولیه شامل جزئیات بیشتری درباره ربوده‌شدگان و زندانیان نیست، به جز اینکه فلسطینی‌هایی که قرار است آزاد شوند، ترکیبی از زندانیان مرد و زن هستند.

اسرائیل توافق کرده که به ازای هر یک اسرائیل ربوده‌شده به غزه، سه زندانی فلسطینی را آزاد کند.

به دنبال مذاکراتی که با تلاش ایالات متحده و با میانگجیری قطر و مصر انجام شد، روز جمعه ۱۳ زن و کودک اسرائیلی، ۱۰ تبعه تایلند و یک تبعه فیلیپین در برابر ۲۴ زن و ۱۵ پسر نوجوان فلسطینی آزاد شدند.

سرتا تاویسین، نخست‌وزیر تایلند از حماس خواست سایر گروگان‌های تایلندی در اختیار این گروه را «در اسرع وقت» آزاد کند.

به گفته دولت تایلند، هنوز ۲۰ تن از شهروندان این کشور در نوار غزه اسیر هستند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از اورشلیم گزارش داد که بیمارستانی در اسرائیل اعلام کرد که اکثر گروگان‌های اسرائیلی که روز جمعه توسط حماس آزاد شده‌اند، پس از بازگشت به اسرائیل در سلامت کامل هستند.

در بیانیه بیمارستان کودکان اشنایدر که در آن چهار زن و چهار کودک گروگان آزاد شدند، توسط پزشکان معاینه اولیه‌شان انجام شد و گفتند که «همه آنها در وضعیت جسمانی خوبی هستند».

در مجموع ۱۳ گروگان اسرائیلی روز جمعه آزاد و به سه بیمارستان جداگانه در سراسر اسرائیل منتقل شدند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد تخمین زده می‌شود هنوز ۲۱۵ گروگان دیگر در اختیار شبه‌نظامیان حماس در نوار غزه باشند.

جو بایدن ، رئیس جمهوری آمریکا، روز گذشته با اشاره به آزادی شماری از گروگان های در اختیار گروه شبه نظامی حماس در روز جمعه سوم آذر، متعهد شد که به تلاش برای آزادی تمام گروگان ها ادامه خواهد داد.

آقای بایدن با ابراز خوشحالی از آزادی این گروه از گروگان ها اشاره کرد که «بر اساس توافقی که توسط دیپلماسی گسترده ایالات متحده حاصل شد»، از جمله تماس های متعددی که او با رهبران منطقه خاورمیانه برقرار کرد، جنگ در غزه به مدت چهار روز متوقف شد».

او اضافه کرد: «این توافق به گونه‌ای طراحی شده است که اجازه می‌دهد وقفه ای برای آزادی بیش از ۵۰ گروگان ادامه یابد.»

رئیس جمهوری آمریکا افزود: «این فقط شروع است، اما تاکنون به خوبی پیش رفته است.

جو بایدن گفت: «همه این گروگان ها مصیبت وحشتناکی را پشت سر گذاشته اند و این آغاز یک سفر طولانی برای التیام آنها است» و اضافه کرد: «انتظار می رود که ده‌ ها تن دیگر از گروگان ها در روزهای بعد، آزاد شوند».

وی با اشاره به تماس هایش با امیر قطر، رئیس جمهوری مصر و نخست وزیر اسرائیل در هفته های اخیر به منظور کمک به دستیابی به توافق تبادل گروگان ها با زندانیان فلسطینی، از آنان برای کمک به این موضوع قدردانی کرد.

آقای بایدن گفت که دو زن و یک کودک چهار ساله آمریکایی در بین مفقودین هستند و تاکید کرد: «تا زمانی که این گروگان‌ها را به خانه نیاوریم، متوقف نخواهیم شد».

رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت که وقفه طولانی در جنگ، فرصتی حیاتی برای رساندن آب و سوخت مورد نیاز غیرنظامیان در غزه به وجود آورده است و اشاره کرد که «احتمال واقعی برای تمدید وقفه در جنگ وجود دارد».

وی در سخنانش با انتقاد از حماس گفت که این گروه برای فلسطینی ها اهمیتی قایل نیست.

بایدن همچنین تاکید کرد که کشورش در حال همکاری «نزدیک با عربستان سعودی و دیگر کشورها برای به‌رسمیت شناختن اسرائیل در منطقه و عادی‌سازی روابط با آن کشور» است. 

رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر گفت یکی از مهم‌ترین دلایل حمله حماس در هفتم اکتبر «مقابله با عادی‌سازی رابطه بین عربستان‌سعودی و اسرائیل» بوده است. 

بایدن تاکید کرد که با وجود آتش‌بس موقت، نمی‌توان به گروه حماس اطمینان کرد و افزود که این گرو فقط زیر فشار «کار درست را انجام می‌دهد.»

حماس در پی حمله به اسرائیل در روز ۱۵ مهر بیش از ۲۴۰ تن را به گروگان گرفت و به غزه منتقل کرد. شماری از گروگان ها، خردسال و کهنسال بوده اند.

گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورها در جهان در فهرست گروه های تروریستی قرار دارد.