اردوغان

اردوغان تهدید کرد؛ ممکن است راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کنیم

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پیش از سفر به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت که ممکن است آنکارا از پیشنهادش برای پیوستن به اتحادیه اروپا صرف نظر کند.

خواندن این مطلب 8 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، پس از گزارش انتقادی پارلمان اروپا، اردوغان رئیس جمهوری ترکیه تهدید کرد که راه خود را از اتحادیه اروپا جدا خواهد کرد.

رجب طیب اردوغان گزارش پارلمان اروپا درباره مذاکرات الحاق این کشور به اتحادیه اروپا را به شدت مورد انتقاد قرار داد و تهدید کرد که راه خود را از این اتحادیه جدا خواهد کرد.

بر اساس گزارش پارلمان اروپا که این هفته در استراسبورگ به تصویب رسید، گفت‌وگوها درباره الحاق آنکارا به اتحادیه نباید در شرایط فعلی از سر گرفته شود که در واقع نگرانی اتحادیه اروپا در مورد نقض حقوق بشر و حاکمیت قانون را بیان می‌کند. در عوض، قانونگذاران اروپایی از یافتن «چارچوبی موازی و واقع بینانه» برای روابط بین بروکسل و آنکارا حمایت کردند.

ناچو سانچز آمور، سوسیالیست اسپانیایی، سوسیالیست اسپانیایی، ناچو آمور، روز چهارشنبه گفت: «ما اخیراً شاهد علاقه مجدد دولت ترکیه به احیای روند الحاق به اتحادیه اروپا بودیم. اما، این اتفاق به واسطه چانه‌زنی‌های ژئوپلیتیکی به ثمر نمی‌نشیند، بلکه تنها زمانی اتفاق می افتد که مقامات ترکیه علاقه واقعی به توقف ادامه عقب‌نشینی در آزادی‌های اساسی و حاکمیت قانون در این کشور را نشان دهند».

وزارت امور خارجه ترکیه نیز در اوایل این هفته اعلام کرد که گزارش پارلمان اروپا حاوی اتهامات و پیش داوری های بی اساس است و رویکردی سطحی و غیرواقع بینانه  در قبال روابط این کشور با اتحادیه اروپا دارد.

اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۹ به طور رسمی پذیرفت که پرونده فرایند پیوستن ترکیه به این اتحادیه را به جریان بیندازد، اما مذاکرات الحاق در سال های اخیر به دلیل نگرانی های این اتحادیه در مورد نقض حقوق بشر و احترام به حاکمیت قانون در ترکیه، متوقف شده است.

روابط ترکیه و اتحادیه اروپا در سالهای اخیر در پی سیاست های منطقه ای و بین المللی اردوغان دچار تنش بیشتری نسبت به قبل شده است.

ترکیه بیش از دو دهه است که به‌دنبال عضویت در این بلوک ۲۷ عضوی است؛ با این حال، روند الحاق این کشور به اتحادیه اروپا به دلیل اختلافات بین آنکارا و بروکسل پیشرفت چندانی نداشته و مذاکرات الحاق از سال ۲۰۱۸ متوقف شده است.

گفتگوها در مورد الحاق ترکیه به این اتحادیه سال‌هاست که راکد مانده است. با این حال، وزرای خارجه اتحادیه اروپا در ماه ژوئیه موافقت کردند که روابط خود را با آنکارا پیش ببرند.

اردوغان در جمع خبرنگاران گفت: «اتحادیه اروپا در تلاش است تا از ترکیه جدا شود. ترکیه درباره گزارش اخیر پارلمان اروپا که در آن از عدم پیشرفت آنکارا در چندین حوزه جهت احیای مذاکرات عضویت در این بلوک، انتقاد شده بود، ارزیابی خود را انجام خواهد داد. بعد از این ارزیابی‌ها، شاید اگر لازم باشد با اتحادیه اروپا قطع همکاری کنیم.»

اردوغان درباره درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو نیز گفت که از تصمیم پارلمان ترکیه دراین‌باره تبعیت خواهد کرد.

وی تاکید کرد: غرب دائما از سوئد سخن می گوید؛ حرف ما این است تا زمانی که پارلمان ما تصمیمی نگیرد، هیچ پاسخی نمی‌توانیم بدهیم.

رئیس جمهور ترکیه از سوئد خواست تا نسبت به برطرف کردن نگرانی‌های امنیتی آنکارا اقدام کند و افزود: صرفا تهیه پیش‌نویس قانون کافی نیست. آنها باید این قانون را اجرا کنند.