حرکت دود ناشی از آتشسوزی جنگلهای کانادا به سمت جنوب، از روز گذشته آسمان شهرهای ساحل شرقی آمریکا را در غباری زردرنگ فرو برده است.
به گزارش فرانیوز، دود ناشی از این آتشسوزی منجر به تعطیلی مدارس در سراسر ساحل شرقی آمریکا، لغو شدن برنامههایی که در فضای باز انجام میشوند و کند شدن ترافیک هوایی شده است و همچنین از میلیونها آمریکایی خواسته شده است تا در خانههای خود بمانند.
به گزارش مرکز بین سازمانی آتشسوزی جنگلهای کانادا، تخمین زده میشود ۴۱۴ کانون آتشسوزی همچنان شعلهور هستند که از این تعداد ۲۳۹ مورد «خارج از کنترل» در نظر گرفته میشود.
گفته شده که این آتشسوزی در استانهای کبک، نوا اسکوشیا و انتاریوی کانادا آغاز شد و ابرهای غلیظی از هوای آلوده را به چندین ایالت ایالات متحده از جمله کنتیکت، دلاور، ایندیانا، مینه سوتا و نیویورک فرستاد.
تاکنون بیش از ۳٫۸ میلیون هکتار در سراسر این کشور سوخته است، و تنها ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی ایالت کبک دچار حریق شدهاند، از جمله حدود ۵۰۰ هزار هکتار فقط در کبک طعمه حریق شده که دود غلیظی را به ایالات متحده فرستاده و کیفیت هوا را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
در همین حال طی تماس تلفنی میان رئیس جمهور ایالات متحده و نخستوزیر کانادا، بایدن پیشنهاد کمک ایالات متحده به کانادا برای مهار آتشسوزیهای ویرانگری که در سراسر کشور ادامه دارد و بر کیفیت هوا در بخشهای شرقی ایالات متحده تأثیر قرار داده را مطرح کرد.
به دنبال این تماس تلفنی جو بایدن به دولت دستور داد تمام امکانات آتشنشانی فدرال را برای کمک به مهار آتشسوزیهایی که بر جوامع کانادایی و آمریکایی تأثیر میگذارد، به کار بگیرند.
کاخ سفید همچنین اعلام کرد که ایالات متحده در حال حاضر بیش از ۶۰۰ آتشنشان و پرسنل پشتیبانی و همچنین تجهیزات مختلف را برای کمک به مهار آتشسوزی در کانادا مستقر کرده است.
به دنبال پوشیده شدن آسمان نیویورک از دود آتشسوزی جنگلهای کانادا در روز گذشته، این شهر به یکی از آلودهترین شهرهای جهان تبدیل شد، دود ناشی از آتشسوزی ابرها را به رنگ قرمز تیره درآورد که منجر به کاهش دید و تعطیلی برخی از مدارس در این شهر شد. فرماندار نیویورک نیز کیفیت هوای غیراستاندارد در سراسر این شهر را «بحرانی» و «وضعیت خطرناک» خواند.
هر چند وقوع آتشسوزیهای جنگلها در کانادا رایج است، اما وقوع حریق به صورت همزمان در شرق و غرب این کشور امری غیرعادی است. علاوه بر کبک و مناطق طرقی کانادا، بخشهایی از استان بریتیش کلمبیا در غرب این کشور نیز با دومین آتشسوزی بزرگ تاریخ خود مواجه است و دولت کانادا را مجبور کرده که برای کمک به مهار آتش، نیروهای ارتش را نیز به کار بگیرد.