ابراز نگرانی شدید سران «گروه ۷» از توسعه فزاینده برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی؛ ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد

رهبران هفت کشور توسعه‌یافته جهان موسوم به «گروه 7» بر اساس نسخه پیش‌نویس بیانیه خود که روز جمعه منتشر شد، درباره توسعه فزاینده برنامه هسته‌ای ایران به شدت ابراز نگرانی کردند.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

رهبران هفت کشور توسعه‌یافته جهان موسوم به «گروه ۷» بر اساس نسخه پیش‌نویس بیانیه خود که روز جمعه منتشر شد، درباره توسعه فزاینده برنامه هسته‌ای ایران به شدت ابراز نگرانی کردند.

به گزارش فرانیوز، در پیش‌نویس آغاز اجلاس سه روزه سران گروه هفت در شهر هیروشیمای ژاپن آمده است: «ما عزم آشکار خود را تکرار می‌کنیم که ایران هرگز نباید سلاح هسته‌ای تولید کند.»

این پیش‌نویس می‌افزاید: «ما نگرانی شدید خود را در مورد ادامه فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران از جمله انتقال موشک، هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) و فناوری‌های مرتبط با بازیگران دولتی و غیردولتی ابراز می‌کنیم.»

رهبران هفت کشور صنعتی جهان در بیانیه خود از نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران و آزار و اذیت زنان و همچنین گروه‌های اقلیت و روزنامه نگاران در داخل و خارج شدیدا ابراز نگرانی کرده‌اند. آن‌ها در این بیانیه از مقامات جمهوری اسلامی خواسته‌اند که به بازداشت‌های ناعادلانه و خودسرانه پایان دهند.

گروه هفت در بخش دیگری از بیانیه خود نسبت به ادامه فعالیت‌های بی ثبات کننده ایران از جمله ارسال موشک و پهپاد و فناوری‌های مرتبط به بازیگران دولتی، غیردولتی و گروه‌های نیابتی ابراز نگرانی شدید کرده و آن را برخلاف قطعنامه‌های ۲۲۳۱ و ۲۲۱۶ سازمان ملل دانسته است.

این پیش نویس در حالی تهیه می‌شود که پیشتر نخست‌وزیر بریتانیا گفته که در جریان اجلاس سران گروه هفت بر لزوم افزایش حمایت از اوکراین تاکید خواهد کرد و بریتانیا قصد دارد مجموعه‌ای از تحریم‌های جدید علیه تجارت الماس‌، فلزات و تاسیسات نظامی-صنعتی روسیه اعلام کند.

پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد نخست‌وزیری بریتانیا نیز گزارش داد که ریشی سوناک در نشست رهبران گروه هفت در هیروشیما، نسبت به «‌کم‌کاری در دفاع از ارزش‌های دموکراتیک و ایستادگی در برابر رژیم‌های خودکامه» هشدار خواهد داد.

لندن امروز ممنوعیت تجارت با بخش الماس روسیه، که در سال ۲۰۲۱ به ارزش ۴ میلیارد دلار تخمین زده می‌شد و همچنین تحریم واردات مس، آلومینیوم و نیکل از مبداء روسیه را اعلام کرد.

بریتانیا همچنین در حال آماده‌سازی تحریم‌های فردی جدیدی است که هدف آن پیگرد ۸۶ فرد و نهاد وابسته به صنایع نظامی روسیه و دیگر کسانی است که در جریان‌ درآمدهای کلیدی مانند انرژی، فلزات و کشتیرانی دخیل هستند.

گروه هفت شامل کشورهای آمریکا، بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن است، اما در نشست امسال هشت کشور دیگر هم دعوت شده بودند.