نیلوفر حامدی الهه محمدی
//

آمریکا احکام صادر شده برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی را محکوم کرد

دفتر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، ضمن محکوم کردن احکام سنگین صادر شده برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی، تأکید کرد که جای این دو روزنامه‌نگار در زندان نیست.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، در این واکنش آمده است که حکومت ایران به این دلیل روزنامه‌نگاران را زندانی می‌کند که از حقیقت هراس دارد.

وزارت خارجه آمریکا تیرماه سال جاری با انتشار توئیت‌هایی به زبان فارسی از ادامه بازداشت نیلوفر حامدی و الهه محمدی انتقاد کرده بود.

وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۲۰ تیر با انتشار یک توئیت‌ به زبان فارسی ادامه بازداشت نیلوفر حامدی و الهه محمدی دو خبرنگاری که به موضوع مهسا امینی پرداختند را “نقض فاحش آزادی مطبوعات” خواند که “توجه و محکومیت جهانی را می‌طلبد”.

دستگاه قضایی ایران روز یکشنبه جزئیات احکام صادر شده برای این دو روزنامه‌نگار را که به دلیل گزارشگری جان‌باختن مهسا امینی در زندان هستند، اعلام کرد. بر این اساس الهه محمدی به ۱۲ سال زندان و نیلوفر حامدی به ۱۳ سال زندان محکوم شده که به ترتیب شش و هفت سال از این احکام قابل اجراست.

هر دو روزنامه‌نگار متهم به «همکاری با دولت متخاصم (آمریکا)»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور»، و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» هستند.

روزنامه هم‌میهن، که الهه محمدی تا پیش از بازداشت در آن به کار روزنامه‌نگاری اشتغال داشت و پس از انتشار گزارشی از مراسم خاکسپاری مهسا امینی در آن بازداشت شد، در شماره دوشنبه اول آبان ماه خود حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب برای او و نیلوفر حامدی را حکمی «علیه افکار عمومی» خواند.

این روزنامه تاکید کرد که این حکم سنگین «نشان از استمرار وضعیتی خطرناک است که در نهایت آنکه متضرر می‌شود موجودیتی به نام ایران است.»

روزنامه شرق نیز از قول کامبیز نوروزی، حقوقدان، نوشت: حکم صادره برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی، به سه اتهام «رابطه با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام» اشاره دارد اما «هیچ یک از سه اتهامی که به این دو نفر وارد شده است، موجه به نظر نمی‌رسد.»

کامبیز نوروزی از جمله تاکید کرد که میان ایران و ایالات متحده با وجود اختلافات زیاد «از نظر حقوقی رابطه مخاصمه وجود ندارد.»

اکبر منتجبی، رئیس انجمن روزنامه‌نگاران استان تهران، نیز به روزنامه هم‌میهن گفت: «ما و بخشی از جامعه مطبوعاتی ایران حکم صادر شده را قبول نداریم. هیچ خبرنگاری نباید به دلیل فعالیت‌های مطبوعاتی محدود شود» و «انتظار آزادی هر چه زودتر این روزنامه‌نگاران» را داریم.

نیلوفر حامدی برای تهیه گزارشی از وضعیت مهسا امینی پس از بازداشت و انتقال به بیمارستان کسری در تهران و الهه محمدی، پس از انتشار گزارشی از مراسم خاکسپاری او در سقز بیش از یک سال است که در بازداشت به‌سر می‌برند.