به گزارش فرانیوز به نقل از خبرگزاری هرانا، آرمان ذاکری استادیار جامعه شناسی دانشگاه تربیت مدرس از این دانشگاه اخراج شد.
عباس کاظمی، استاد سابق دانشگاه تهران در این خصوص نوشت: «آرمان ذاکری استادیار جوان، خلاق، باسواد گروه جامعه شناسی دانشگاه تربیت مدرس، از دانشگاه اخراج شد. جای تاسف است که چنین دلسوزانی برای کشور به حاشیه رانده می شوند و جای آنان را فرصت طلبان منفعت طلب پر می کنند».
به گزارش هرانا با احتساب آقای ذاکری، دستکم ۳۵ تن از اساتید منتقد از جمله محمدرضا نظری نژاد، رهام افغانی، علی شریفی زارچی، داریوش رحمانیان، حمیده خادمی، آمنه عالی، مهدی خویی، عزیز شفیعی زرقانی، بهارک اختردانش، محمدمهدی علومی، راحله علی مراد زاده، وحید عیدگاه، جواد بشری، میلاد عظیمی، لیلی ورهرام، قاسم عزیزی، حسین مصباحیان، آرش بیدالله خانی، شیرزاد آزاد، آذین موحد، مهدی مطیع، محمد سلطانی، مسعود علیا، امیر مازیار، سمیه سیما، بهروز چمن آرا، سارا ملکان، مهام میقانی، محمد سعادتی، آرمیتا سراج زاهدی، دو تن از اساتید دانشگاه تهران، محسن برهانی و علی اصغر خدایاری در دانشگاه های مختلف کشور از اواخر تیرماه تاکنون از تدریس کنار گذاشته شده و یا با محدودیت هایی مواجه شده اند. همگی این اساتید سابقه همراهی با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را دارند.
از سوی دیگر چندی پیش روزنامه اعتماد اعلام کرد که از ابتدای مهرماه امسال تاکنون، ۳۲ هزار استاد حق التدریسی از واحدها و رشته های مختلف دانشگاه آزاد حذف شدند.
لازم به یادآوری است موج تصفیه اساتید دانشگاهی به خصوص در رشته های علوم انسانی و هنر، تاریخچه طولانی در حکومت فعلی ایران دارد که در طی سرفصل های سیاسی مختلف در کشور بیشتر یا کمتر می شود.
روزنامه اعتماد روز مورخ ۹ شهریورماه، با انتشار گزارشی اعلام کرد: “۵۲ استادانی که از شهریور ۱۴۰۰ (آغاز فعالیت دولت سیزدهم) تا ۸ شهریور امسال، برخلاف خواست خود از بدنه آموزش عالی حذف شدهاند، شناسایی شده اند.” این روزنامه پیشتر در گزارشی به جمعآوری نامهای ۱۵۷ استاد دانشگاه که در دولتهای احمدینژاد، روحانی و رئیسی از دانشگاهها اخراج شدهاند، پرداخته بود.
این گزارش حاکی است که دولتهای پیاپی در جمهوری اسلامی دستکم از نیمه دوم سال ۱۳۸۴، یعنی از حدود ۱۸ سال پیش، به اتهام «نگرش سکولار»، دست به اخراجهای گروهی استادان عمدتاً پرسابقه زدهاند.