/

نماینده زاهدان: طالبان حقابه ندهد باید سفارت افغانستان را تعطیل کنیم

فداحسین مالکی، نماینده زاهدان، با اشاره به وضعیت بد استان سیستان و بلوچستان به دلیل بی‌آبی، عنوان کرد که با راه‌هایی مانند بستن سفارت افغانستان و قطع کردن ارتباط تجاری، باید طالبان را مجبور کرد که حقابه ایران را بدهد.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، به گفته این نماینده مجلس بحث حقابه در دستور کار یکی از کمیته‌های شورای عالی امنیت ملی برای بررسی راه‌های غیر دیپلماسی قرار گرفته است.

مالکی افزود: مثلاً سفارت طالبان در ایران را تعطیل کنیم و ارتباطات سیاسی، تجاری و اقتصادی‌مان که از مسیر چابهار از طرق مختلف است را کاهش دهیم. ما خیلی از ابزارها را داریم که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم.

این نماینده مجلس جمهوری اسلامی به هشدار ابراهیم رئیسی به طالبان نیز اشاره کرد و آن را بی‌اثر دانست و گفت: پس از آن هشدار انتظار این بود که اتفاقی بیفتد و اقدامی انجام شود ولی متأسفانه اتفاقی نیفتاد.

ابراهیم رئیسی رئیس دولت جمهوری اسلامی در اواخر اردیبهشت‌ماه در سفر به استان سیستان و بلوچستان به حاکمان افغانستان اخطار داد و خطاب به آنان درباره حقابه ایران از هیرمند گفت: «به حاکمان افغانستان اخطار می‌دهم که حق مردم سیستان را هر چه سریع‌تر بدهند».

واکنش مقامات طالبان در قبال این هشدار چیزی جز تمسخر و ابراز سخنان تکراری درباره نبود آب در هیرمند نبود.

نماینده سیستان و بلوچستان با انتقاد از همراهی بیش از حد حکومت ایران با طالبان گفت: با این موضع‌گیری که طالبان دارد بیش از حد نباید مماشات داشته باشیم هر آنچه که اینها خواستند ما دادیم حتی بین دوستان فارسی‌زبان و پشتو زیر سؤال رفتیم که خواسته‌های طالبان یکی پس از دیگری توسط ایران عملیاتی می‌شود.

او نسبت به وضعیت کم‌آبی سیستان بلوچستان و پیامدهای ندادن حقابه هیرمند، گفت: ما شاهد مرگ تدریجی در منطقه سیستان و بلوچستان هستیم. روستاهای این استان یکی پس از دیگری خالی می‌شود، روزهای بسیار خطرناکی را برای مردم سیستان و بلوچستان در پیش رو داریم و اولین گام برای حل مشکل مردم این است که باید حقابه عملی شود .

مقامات طالبان بارها مدعی شده‌اند که به دلیل کم بودن مقدار آب در صورت باز شدن سد نیز آب به ایران نخواهد رسید.

طبق بررسی ها و آنچه از تصاویر ماهواره ای حکایت دارد، حکومت افغانستان در برخی نقاط با انحراف مسیر آب و ایجاد بند مانع رسیدن آب به ایران شده است.

بر اساس قرارداد سال ۱۳۵۱، افغانستان سالانه باید ۸۵۰ میلیون مترمکعب از آب رود هیرمند را به ایران بدهد، اما عدم تعهد افغانستان به این قرارداد در دهه‌ها و به‌ویژه سال‌های گذشته به یکی از چالش‌های جدی بین دو کشور تبدیل شده است.