قرارگاه تخصصی «مرغ» رئیسی شکست خورد؛ لقمه های چرب برای حاکمان، اشکنه برای مردم!

براساس گزارش های میدانی قیمت مرغ در سطح خرده‌فروشی‌های استان تهران به ۱۱۰ هزار تا ۱۱۲ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که دولت ابراهیم رئیسی با تشکیل قرارگاه تخصصی مرغ قرار بود این بازار را تحت کنترل درآورد.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، در حالی قیمت مرغ به نمودی از تورم اقتصاد ایران تبدیل شده که ابراهیم رئیسی در همان ابتدای روی کار آمدن خود در سال ۱۴۰۰ قصد داشت با تشکیل قرارگاه مرغ که احتمالاً بودجه میلیاردی صرف آن شده این بازار را تحت کنترل درآورد؛ اما از همان ابتدا مشخص شد که این بازار هم اعتنایی به دستورات این چنینی و بدون پشتوانه ندارد.

قیمت مصوب گوشت مرغ در فروردین سال قبل، از کیلویی ٣١ هزار تومان به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. این سیر صعودی همچنان ادامه داشته و جدیدترین قیمت آن برای مصرف‌کننده، کیلویی ٧٣ هزار تومان تعیین شده است. اما این رقم همچنان بر روی کاغذ باقی مانده است و با قیمتی بالای ۱۱۰ هزار تومان به فروش می رسد.

گذشته از افزایش تقاضا، از دیگر دلایل افزایش قیمت مرغ می‌توان به کاهش جوجه‌ریزی، گرانی نهاده‌ها، زودتر راهی کردن مرغ‌های تولیدی با وزن کمتر به کشتارگاه توسط مرغداران و به‌طور کلی کاهش عرضه و سیاست‌گذاری‌های نادرست اشاره کرد.

طبق اظهارات اخیر مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی، سرانه مصرف مرغ تا پیش از حذف ارز دولتی کالا‌های اساسی، حدود ۳۲ کیلوگرم به ازای هر نفر بود که پس از گذشت یک سال از اجرای این طرح، مقدار مذکور حدودا ۲۶ کیلوگرم شده است.

روزنامه «جمهوری اسلامی» روز گذشته در مطلبی با هشدار نسبت به اینکه «صبر مردم بی‌پایان نیست» خطاب به مقامات حکومتی نوشته است: «از روزی بترسید که لشکر گرسنگان علیه شما قیام کنند.»

مسیح مهاجری مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در این مطلب نوشته که «رسم حکمرانی اسلامی این نیست که لقمه‌های چرب و نرم را اصحاب قدرت میان خودشان تقسیم کنند و به مردم بگویند صبر داشته باشید، یک وعده غذا کمتر بخورید و به دوران اشکنه خوردن برگردید. این درست نیست که عده‌ای از مردم به دلیل مشکلات شدید اقتصادی در تنگنای معیشتی باشند و نتوانند به اندازه کافی گوشت، مرغ، لبنیات و میوه بخورند ولی تعداد قلیلی به خاطر نزدیک بودن به مبادی قدرت از پاداش‌های میلیاردی، حقوق‌های نجومی برخوردار باشند.»

در ادامه این مطلب آمده که «مردم از شعار شنیدن‌ها خسته شده‌اند و برای مثقال ذره‌ای عمل دلتنگی می‌کنند. فکر نکنید صبر مردم بی‌پایان است. از روزی بترسید که لشکر گرسنگان علیه شما قیام کنند. اگر به رسالت دینی و قانونی خود که خدمت به محرومین و اجرای عدالت است عمل نمی‌کنید، لااقل برای بقاء خودتان و حکمرانی‌تان فکری بکنید.»

ابراهیم رئیسی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ در برنامه‌های خود، وعده «رفع وابستگی کالاهای اساسی و سفره مردم به نرخ ارز، حل فاصله طبقاتی و بی‌عدالتی با تغییر سیاست‌های نادرست اقتصادی، متناسب‌سازی حقوق مردم با تورم، حمایت از خانواده‌ها و اقشار محروم، تامین حداقل معاش با ارائه کارت خرید برای سه دهک پایین» را داده بود.

او حتی در ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۰ دستور «ریشه‌‌کن کردن فقر مطلق» تا پایان همان سال؛ یعنی تنها در مدت دو هفته، را داده بود!