هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره افزایش نرخ فقر

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با بررسی ملزومات تحقق رشد پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم توسعه، درباره نرخ فزاینده فقر میان ایرانیان هشدار داد.

خواندن این مطلب 4 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، بررسی‌های بازوی پژوهشی مجلس نشان می‌دهد در صورت تکرار تجربه دهه۹۰ در افق برنامه هفتم توسعه، سیاست‌های بازتوزیعی هم راه به جایی نخواهد برد و نرخ فقر روندی فزاینده را تجربه خواهد کرد.

بازوی پژوهشی مجلس نظام، تنها راه خروج از این وضعیت را، تحقق رشد اقتصادی بالا و پایدار عنوان و تاکید کرده است: سیاستگذار باید از سیاست‌های سرکوب قیمت برای کنترل تورم دست بردارد و معضل تورم را به شکل اساسی‌تر، حل و فصل کند.

از سوی دیگر عنوان شده که منابع ارزی به پاشنه آشیل اقتصاد ایران تبدیل شده و تحقق رشد پایدار در گرو تامین منابع جدید ارزی برای کشور است.

در این گزارش تصریح شده‌ است: در نهایت کشور باید به این جمع‌بندی برسد که دوران مدیریت اقتصاد با درآمد سرشار نفتی به پایان رسیده است و ساختارهای اقتصادی به جا مانده از آن دوران باید بازطراحی شوند.

بر اساس داده‌های این گزارش، تولید ناخالص داخلی کشور در سال ۱۴۰۰ باید نسبت به ارزش تولید ناخالص داخلی در سال ۱۳۹۰، رشدی ۱۱۶ درصدی را تجربه می‌کرد حال آنکه میزان رشد فقط ۹ درصد بوده است.

افزایش سرمایه‌گذاری‌های راهبردی، اصلاح شبکه بانکی و لزوم توجه به افزایش بهره‌وری از جمله‌  مواردی است که بر اساس گزارش مذکور باید مورد توجه قرار گیرد.

اخیراً مرکز پژوهش های مجلس رقم ۳۰ میلیون تومان را به عنوان خط فقر در تهران اعلام کرده است و با توجه به شکاف قابل توجه میان دستمزدها و رقم خط فقر باید صراحتا اذعان داشت که خانوارهای ایرانی در شرایط اسفباری به سر می‌برند.

این رقم هیچ تناسبی با دستمزد خانوارها ندارد و در بروز چنین وضعیت ناگواری مسئولان نقش برجسته ای داشته اند.