فروش بلیت پروازهای داخلی نایاب به دلار در سایت های عربی؛ پرواز تهران ـ مشهد ۵۵ دلار

بررسی سایت‌های داخلی فروش بلیت هواپیما نشان می دهد تقریبا تا یکماه آینده هیچ بلیتی برای فروش وجود ندارد ، در همین حال بلیت پروازهای داخلی با قیمت دلاری توسط سایت‌های عربی فروخته می شود!

خواندن این مطلب 12 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، در یکی از سایت های عربی (aldalil78.com) فروش بلیط  که دفتر آن در بصره است بلیت پرواز تهران – مشهد هواپیمایی تابان با قیمت حدود ۵۵ دلار (حدود ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان) فروخته می شود.

تسنیم خبرگزاری وابسته به سپاه در گزارشی با تاکید بر اینکه  بازار حمل‌ونقل هوایی کشور همچنان نابسامان است و عرضه بلیت در این بخش به کمترین میزان خود طی سال‌های اخیر رسیده است، نوشت: این وضعیت پس از اظهارات عجیب رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی درباره هواپیما سوار شدن قطارسوارها و اتوبوس‌سوارها تشدید شده است.

رئیس انجمن شرکت‌ های هواپیمایی چندی پیش در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو صداو سیمای جمهوری اسلامی در اظهارنظری عجیب، اعلام کرد که اگر بلیت هواپیما گران نشود، عده‌ای «‌اتوبوس‌ سوار»، «هواپیماسوار» خواهند شد! رضا موسوی مدعی شد که با جریمه کردن ایرلاین‌های گران‌فروش، ۳۰ هزار مسافر سرگردان می‌شوند. او همچنین اعلام کرد که با جریمه شدن ایرلاین‌های گران‌فروش، افرادی که تا کنون با ماشین و قطار و اتوبوس مسافرت می‌کردند به سمت هواپیما خواهند آمد.

موسوی با انتقاد از عملکرد سازمان هواپیمایی در خصوص جریمه ایرلاین‌های گرانفروش گفت: «جذابیتی که صنعت هواپیمایی دارد برای مردم این است که خیلی سریع‌تر می‌رسند. الآن با فشار غیرقانونی به قیمت، خیلی از مردمی را که تا الآن با ماشین، قطار و اتوبوس مسافرت می‌کردند، به سمت هواپیما آورده‌ایم. یعنی تقاضای کاذب برای صنعت ایجاد کرده‌ایم.»

این گزارش افزوده است: اگر تا چند ماه پیش بلیت پروازهای داخلی با مشقت فراوان خریداری می‌شد،‌ امروز همین بلیت نایاب شده و تنها صندلی‌های بیزینس پروازها آنهم برای حداقل یکماه آینده قابل خریداری است.

در این شرایط برخی سایت‌های خارجی فعال در بخش حمل‌ونقل هوایی اقدام به فروش بلیت پروازهای داخلی آنهم با قیمت دلاری می‌کنند.

به‌عنوان مثال در سایت aldalil78.com که دفتر آن در بصره است بلیت پرواز تهران-مشهد هواپیمایی تابان با قیمت حدود ۵۵ دلار (حدود ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان) فروخته می شود. نرخ مصوب این پرواز یک میلیون و ۳۱۴ هزا رو ۸۰۰ تومان است. این در حالی است که در سایت‌های داخلی مجاز بلیت پرواز تهران-مشهد تا یکماه آینده (۱۶ مرداماه ۱۴۰۲) وجود ندارد!

قیمت بلیت تهران-شیراز حدود ۴۵ دلار یعنی ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان است. نرخ مصوب سازمان هواپیمایی کشوری برای این پرواز یک میلیون و ۳۲۶ هزار و ۱۰۰ تومان است. مشخص نیست این قبیل سایت‌ها که اقدام به فروش بلیت پروازهای داخلی آنهم با قیمت دلاری می‌کنند از سازمان هواپیمایی کشوری مجوزهای لازم را دارند یا خیر.

ممنوعیت فروش بلیت دلاری به اتباع خارجی

در این گزارش آمده است طبق مصوبه سال گذشته که با نظر قاسم سلیمانی وزیر وقت راه و شهرسازی تصمیم گیری شده است، فروش بلیت هواپیما به اتباع خارجی بر اساس نرخ دلار ممنوع و این موضوع به همه شرکت های هواپیمایی ابلاغ شد.

رئیس سازمان هواپیمایی هم در این‌باره گفته بود:‌ فروش ارزی و دلاری بلیت هواپیما به اتباع خارجی، متوقف شد و دستورالعمل جدید فروش بلیت به اتباع خارجی هفته آینده ابلاغ می‌شود.

محمد محمدی بخش افزود: چارتر کننده و آژانس‌ها هم اجازه فروش دلاری بلیت را به اتباع خارجی ندارند.  تمهیداتی برای فروش بلیت به اتباع خارجی در نظر گرفته شده است که دستورالعمل آن به‌زودی آماده و ابلاغ می‌شود.

ضد و نقیض افزایش مجدد قیمت پروازهای داخلی

به گزارش تسنیم، اخیرا رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از اعمال افزایش ۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما طی ۱۰ روز آینده خبر داده و گفته است:‌ طی جلسه‌ای که شرکت‌های هواپیمایی با وزیر راه و شهرسازی داشتند مقرر شد قیمت بلیت هواپیما را تا ۱۰ روز آینده بر اساس همان افزایش ۲۹درصدی نگه دارند.

محمدی ‌بخش با بیان اینکه با اختیار سازمان هواپیمایی کشوری و شورای‌عالی هواپیمایی کشوری، پس از مهلت ده‌روزه، ۹ درصد به قیمت بلیت هواپیما اضافه می‌شود افزود: افزایش ۲۹درصدی قیمت بلیت در اردیبهشت ماه بر این اساس بود که ۲۰ درصد افزایش قیمت بلیت به‌همراه ۹ درصد ارزش افزوده اعمال شود، اما حالا با مجوز سازمان هواپیمایی کشوری، ۹ درصد قیمت ارزش افزوده به قیمت بلیت اضافه می‌شود تا بهای بلیت ۲۹ درصد قبلی به‌همراه ۹ درصد ارزش افزوده گران شود.

این اظهارات البته واکنش سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری را به‌دنبال داشت. یازرلو در این‌باره گفته است: تاکید سازمان هواپیمایی کشوری بر رعایت تصمیمات ستاد تنظیم بازار است. در جلسه‌ مشترک وزیر راه و شهرسازی و مدیران عامل

شرکت‌های هواپیمایی موضوع اختلاف برداشت در نحوه اعمال ۲۹ درصد افزایش مورد تصویب ستاد تنظیم بازار بر روی نرخ بلیت در مسیرهای داخلی مورد بحث قرار گرفت.

وی ادامه داد: بر این اساس مقرر شد مراتب از مراجع ذی‌ربط از جمله ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ، استعلام شود.