/

انجمن بین‌المللی ارزیابی پیشرفت تحصیلی: سواد دانش‌آموزان ایرانی جزو ضعیف‌ترین‌ها در جهان است

"انجمن بین‌المللی ارزیابی پیشرفت تحصیلی" با برگزاری آزمونی اعلام کرده که دانش‌آموزان ایرانی از نظر توانایی‌های آموزشی در جهان جزو "ضعیف‌ترین‌ها" هستند.

خواندن این مطلب 4 دقیقه طول میکشد.

“انجمن بین‌المللی ارزیابی پیشرفت تحصیلی” با برگزاری آزمونی اعلام کرده که دانش‌آموزان ایرانی از نظر توانایی‌های آموزشی در جهان جزو “ضعیف‌ترین‌ها” هستند.

به گزارش فرانیوز، این انجمن هر پنج سال یک‌بار با برگزاری آزمونی به نام “پرلز” (Pirls) کیفیت آموزش دانش‌آموزان جهان را می‌سنجد.

بر اساس نتایج آزمون پرلز در سال ۲۰۲۱ که اخیرا منتشر شده، دانش‌آموزان ایرانی در توانایی خواندن، نمره ۴۱۳ را کسب کرده‌اند که ایران را در میان ۵۷ کشور شرکت‌کننده در قعر جدول قرار داده است.

بنابر نتایج آزمون پرلز ۲۰۲۱، ترکیه با نمره ۴۹۶، قطر ۴۸۵، امارات ۴۸۳، بحرین ۴۵۸، عربستان ۴۴۹، آذربایجان، ۴۴۰، ازبکستان ۴۳۷ و عمان ۴۲۹ در مقایسه با ایران وضعیت بهتری دارند.

کشورهای اردن، مصر، مراکش و آفریقای جنوبی بعد از ایران و در انتهای فهرست قرار دارند.

در ایران نمره دختران ۴۲۲ و نمره پسران ۴۰۵ است. ۴۶ درصد دختران ایرانی نمره ۴۲۲ و ۵۴ درصد پسران نمره ۴۰۵ را کسب کردند اما در میانگین بین‌المللی ۴۹ درصد دختران نمره ۵۰۹ و ۵۱ درصد پسران نمره ۴۹۳ را کسب کردند.

تمرکز آزمون پرلز بر بررسی مهارت خواندن دانش‌آموزان پایه چهارم است. ۴۰۰ هزار دانش‌آموز، ۲۰ هزار معلم و ۱۳ هزار مدرسه در آزمون پرلز ۲۰۲۱ شرکت کردند.

با در نظر گرفتن سیستم ناکارآمد آموزشی در ایران عوامل دیگری از قبیل همه‌گیری کرونا، تعطیلی‌های گسترده به بهانه‌های مختلف و همچنین بر اثر آلودگی هوا، کمبود امکانات ابتدایی، کمبود نیروی آموزشی و معلمان، کمبود فضای آموزشی، تراکم بالای کلاس‌ها و به طور کلی معضلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی می‌توانند از دلایل چنین دستاوردی در زمینه پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان ایرانی باشد.