در راستای گسترش ایدئولوژی جمهوری اسلامی و با پیشنهاد یک نهاد نظامی، از مهرماه آینده ۲ واحد درسی جدید به نام «مکتب سلیمانی» به دروس دانشگاهها اضافه خواهد شد.
به گزارش فرانیوز، یحیی رحیم صفوی، فرمانده اسبق سپاه و مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه «تلاش کردیم دفاع مقدس را در ۲ واحد درسی در نظر بگیریم»، به وبسایت «دفاع پرس» نزدیک به ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفته است که این واحد جدید درسی «برای تمام دانشگاهها تصویب شده است.»
رحیم صفوی در دیماه سال گذشته عنوان کرده بود که «پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس» که یکی از نهادهای زیر مجموعه ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی است «مکتب سلیمانی» را بهعنوان دو واحد درسی با تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاهها «نهادینه» کرده است.
به گفته او، سال گذشته «پژوهشگاه دفاع مقدس» تلاش کرد تا با کمک «وزارت علوم» و بر اساس آنچه رهبر جمهوری اسلامی گفته بود که «شهید سلیمانی شخص نیست، یک مکتب است»، این «مکتب سلیمانی» را تبدیل به «واحد درسی» کند.
قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین «نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی»، و ابومهدی المهندس، از رهبران شبهنظامیان شیعه در عراق موسوم به «حشدالشعبی»، بامداد ۱۳ دیماه ۹۸ در یک «حمله پهپادی» ارتش ایالات متحده در نزدیکی «فرودگاه بغداد»، کشته شدند.
پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، مقامات ارشد جمهوری اسلامی سعی کردند تا او را «چهرهای ملی» جلوه دهند که در این راستا بودجههای کلانی برای برگزاری همایشها، ساخت مجسمهها و راهاندازی پروژههایی با نام او هزینه شد.
با این حال طی اعتراضات گسترده در ایران که از اواخر تابستان سال گذشته آغاز شد و چند ماه ادامه داشت، تصاویر و مجسمه قاسم سلیمانی در شهرهای مختلف کشور توسط شهروندان به آتش کشیده و یا تخریب شدند.
بر پایه اعلام فرمانده اسبق سپاه پاسداران، تدریس واحد جدید آموزشی «مکتب سلیمانی» از مهرماه امسال در قالب «۲ واحد درسی» در دانشگاههای کشور «عملیاتی خواهد شد.»
در این حال، برخی چهرههای فرهنگی و هنری همچون محمدعلی بهمنی، شاعر و غزلسرا با انتشار ویدئوهایی از «حضور» در مراسم حکومتی سالمرگ قاسم سلیمانی «ابراز تأسف» کرده بود.
در حال حاضر چندین واحد درسی ایدئولوژیک دیگر مانند «ریشههای انقلاب»، بررسی وصیتنامه روحالله خمینی یا آموزش مذهب شیعه جعفری و دین اسلام جزو دروس اجباری دانشگاهی ایران محسوب میشود.