رییس اتحادیه نانوایان سنگکی از کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصدی سهمیه آرد نانوایان خبر داد و تاکید کرد که نانوایان را با «ریش سفیدی» راضی به ادامه فعالیت و باز نگه داشتن واحد صنفی کردهایم.
به گزارش فرانیوز، محمد سلیمانی رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی در گفتوگویی با خبرگزاری ایلنا گفت: «برای رسیدگی به این موضوع به فرمانداری مراجعه کردم اما متأسفانه هیچ نهادی خود را ملزم به پاسخگویی به نانوایان نمیداند.»
به گفته این فعال صنفی، اکنون «نانوایان هر ده روز دغدغه کم شدن سهمیه آرد را دارند. ۶۰ درصد مراجعهکنندگان به تعزیرات نانوا هستند و آنها را جریمه سنگین میکند، قطعیهای مکرر دستگاهها باعث شده که رول کاغذی بهدست نانوایان نمیرسد…» و این مسائل باعث شده است که نانوایان انگیزه ادامه کار را از دست بدهند.
سلیمانی از احتمال کمک هزینه ۱۵ درصدی از سوی دولت به نانوایان خبر داد و اعلام کرد که این شیوه هم پاسخگو نخواهد بود.
او تاکید کرد: «من با ریش سفیدی نانوایان را ترغیب به ادامه کار میکنم و به آنها وعده اعلام نرخنامه جدید را میدهم.»
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی اضافه کرد دولت نه به آنالیز قیمتی اتحادیه او توجه میکند و نه نظر فعالان این صنف را دربارهٔ قیمت جویا میشود.
سلیمانی گفت: «بنا به دلایل مختلف آرد نانوایان را کم میکنند؛ حتی نانوایانی که هیچ گونه تخلف در فروش، وزن نان و قیمت نداشته در ماه ۲۰ کیسه از سهمیهشان را کم کردند و این گونه شرایط را برای ادامه کار نانوایان دشوار میکنند.»
موضوع گندم و آرد و نان در چند هفته اخیر به یکی از موضوعات مورد توجه تبدیل شده است و قاچاق گندم هم به این موضوع دامن زده است. اتفاقی که رئیس بنیاد گندمکاران کشور دلیل آن را قیمت پایین گندم اعلام کرد و گفت: گندم در افغانستان، پاکستان و عراق بین ۱۹ تا ۲۵ هزار تومان است.
خبرهای منتشر شده نشان میدهد در حال حاضر بخش قابل توجهی از گندم برداشت شده در جنوب کشور به دلالان فروخته میشود» و «قاچاق این کالای استراتژیک شدت گرفته است.
مهرماه گذشته محمد خواجه، نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان نیز گفته بود که مسئولان به بهانه تخلفات نانواییها و عدم پخت در ساعات مشخص سهمیه آنها را کم میکنند.
او در این مورد توضیح داده بود: اگرچه در ظاهر این موارد تخلف است، اما در دنیای واقعی این موارد تخلف نیست؛ در حالی که سهمیه ماهیانه یک نانوا باید ۳۰۰ کیسه آرد باشد، اما وقتی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیسه آرد به وی تخصیص مییابد، هیچگاه نمیتواند ساعات پخت خود را (۶ تا ۸ صبح، ۱۰ صبح تا ۱۳ بعدازظهر و ۱۶ تا ۱۹ بعدازظهر) رعایت کند.