سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ضمن اعلام تایید حکم اعدام جمشید شارمهد در دیوان عالی کشور، از صدور کیفرخواست علیه نیلوفر حامدی و الهه محمدی به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» خبر داد.
به گزارش فرانیوز؛ مسعود ستایش، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، صبح چهارشنبه ۶ اردیبهشت، در نشست مطبوعاتی با رسانهها گفت که حکم اعدام جمشید شارمهد در دیوان عالی کشور تأیید شده و پس از ابلاغ به دادگاه اقدامات اجرایی متعاقبا صورت خواهد پذیرفت.
جمشید شارمهد، فعال سیاسی و مجری رادیویی، متولد ۱۳۳۴، تبعه ایران و دارای تابعیت مضاعف آلمان است. او مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی در دبی توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
رسانههای رسمی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر» (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی کردند.
عملیات تروریستی انفجار در یک حسینیه در شیراز در سال ۱۳۸۷ که طی آن ۱۴ نفر کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند، از جمله اتهامات نسبت داده شده به جمشید شارمهد است.
شارمهد در ایران توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام «فساد فیالارض» محاکمه و اوایل اسفند سال ۱۴۰۱ به اعدام محکوم شده بود.
روند دادرسی پرونده این فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی از همان ابتدا مورد اعتراض حقوقدانان بود.
ریاست جلسات دادگاه شارمهد بر عهده ابوالقاسم صلواتی بود که از سوی آمریکا به دلیل نقض حقوق بشر تحریم شده است.
چندی پیش، عفو بینالملل در نامهای به رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی از او خواسته بود تا فورا دستور لغو «محکومیت ناعادلانه» جمشید شارمهد را صادر و حکم اعدام او را لغو کند.
به گفته سازمان حقوقبشری عفو بینالملل، آقای شارمهد در سه سال گذشته شکنجه شده و برای مدتی طولانی در سلول انفرادی نگهداری شده است. عفو بین الملل میگوید جمشید شارمهد از مراقبتهای بهداشتی کافی هم محروم بوده است و باید آزاد شود.
آمریکا و برخی کشورهای غربی از جمله آلمان صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد را به شدت محکوم کردهاند.
صدور کیفرخواست علیه دو خبرنگار به اتهام همکاری با آمریکا
همچنین سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی در این نشست خبر به صدور کیفرخواست برای نیلوفر حامدی و الهام محمدی در ۲۸ فروردین اشاره کرد و گفت: کیفر خواست به متهمین و وکلای آنها ابلاغ و به منظور رسیدگی به شعبه ۱۵دادگاه انقلاب اسلامی ارسال شد.
ستایشی افزود: «اتهام این افراد همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام است. پرونده در حال حاضر در اختیار وکلای متهمین است. پیش بینی میکنیم ظرف یک ماه پرونده تعیین وقت شود».
الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن و نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق هستند که گزارشهایی از چگونگی کشته شدن و مراسم خاکسپاری مهسا امینی تهیه و در رسانههای خود منتشر کردند اما در نخستین موج از دستگیریهای خیزش انقلابی و در اواخر شهریور و اوایل مهر ماه بازداشت شدند.
وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه روز ششم آبان با انتشار بیانیه مشترکی، محمدی و حامدی را به «ارسال اخبار جهتدار»، «تحریک بستگان متوفی (مهسا امینی)» و «کارگردانی برخی صحنهها» در بیمارستان و مراسم تشییع مهسا متهم کردند.