یک فراکسیون جدید و فرا حزبی در کنگره آمریکا با عنوان «حمایت از زنان ایران» که با هدف حمایت از مردم ایران در برابر جمهوری اسلامی تشکیل شده با صدور بیانیهای حکومت جمهوری اسلامی را به دلیل مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان دختر محکوم کرد.
به گزارش فرانیوز، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز گذشته به نقل از شیلا جکسون لی، نماینده دموکرات از ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان آمریکا گزارش داد که این فراکسیون با حمایت و فعالیت ۲۰ تن از نمایندگان حاضر شکلگرفته است.
این تازهترین مورد از محکومیت حکومت جمهوری اسلامی از سوی دولت و کنگره آمریکا به دلیل سرکوب اعتراضات هشت ماه گذشته است که با جانباختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در روز ۲۵ شهریور آغاز شد.
در اوایل بهمنماه نیز نمایندگان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات مجلس آمریکا با تصویب یک قطعنامه با رأی موافق ۴۲۰ نماینده در برابر تنها یک رأی مخالف، ضمن حمایت از معترضان ایرانی، سرکوب اعتراضات توسط جمهوری اسلامی را محکوم کردند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، فراکسیون «حمایت از زنان ایران» بهعنوان مجمعی از نمایندگان کنگره آمریکا برای گفتوگو و تصمیمگیری درباره تحولات مربوط به زنان در ایران عمل خواهد کرد و قصد دارد با حمایت نمایندگان هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات، در آینده پیشنویس لوایحی در دفاع از حقوق زنان ایران را به کنگره ارائه کند.
نانسی میس، نماینده کنگره آمریکا از ایالت کارولینای جنوبی که یکی از اعضا این فراکسیون جدید است با انتشار بیانیهای گفت: «بسیاری از زنان ایرانی شجاعت و انعطاف خود را در مواجهه با چالشها در مبارزه خود برای برابری و حقوق بشر نشان میدهند. ما در کنار آزادی خواهیم بود و با ظلم و ستم بر زنان در ایالات متحده، ایران و در سراسر جهان مخالفت خواهیم کرد.»
باگذشت حدود پنج ماه از آغاز حملات شیمیایی به مدارس دخترانه ایران، حکومت هنوز عوامل این مسموم سازیها را معرفی نکرده و در مقابل، فشار بر رسانهها و فعالان مدنی را برای جلوگیری از اطلاعرسانی در این زمینه افزایش داده است.
از سوی دیگر، سازمان عفو بینالملل ضمن هشدار نسبت به در خطر بودن «زندگی میلیونها دانشآموز دختر ایرانی» این حملات را «سازماندهی شده» خواند. این سازمان با انتشار درخواست اقدام فوری درباره حملات شیمیایی به مدارس ایران، در بیانیه خود خواستار انجام تحقیق مستقل بینالمللی در این زمینه شد.
مقامات جمهوری اسلامی تاکنون اقدام مؤثری برای برخورد با عاملان این حملات انجام ندادهاند و تنها عواملی چون شیطنت دانشآموزان، دخالت خارجی، ماجراجویی چند تن و عوامل داخلی را پشت این مسمومیتهای سریالی معرفی کردهاند.