/

گفتگوی آمریکا و عربستان با محوریت ازسرگیری رابطه با حکومت ایران

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز سه‌شنبه تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی درخصوص جزئیات برقراری مجدد رابطه با جمهوری اسلامی و برنامه هسته ای ایران و همچنین نحوه پایان جنگ یمن گفت‌وگو کرد.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز سه‌شنبه تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی درخصوص جزئیات برقراری مجدد رابطه با جمهوری اسلامی و برنامه هسته ای ایران و همچنین نحوه پایان جنگ یمن گفت‌وگو کرد.

به گزارش فرنیوز، دو طرف در این گفتگو درباره راهکار پایان دائمی درگیری‌های ۹ ساله میان عربستان و حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن، جزئیات برقراری مجدد روابط دیپلماتیک عربستان با ایران، برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و سایر موضوعات گفتگو کردند.

در بیانیه کاخ سفید که درباره این گفتگوی تلفنی منتشر شده آمده است «آقای سالیوان و ولیعهد بن سلمان بر اهمیت حفظ بازدارنده‌ها در مقابل تهدیدهای ایران و سایر نقاط تاکید کردند. آقای سالیوان بر تعهد تزلزل‌ناپذیر جو بایدن به اطمینان از اینکه ایران هرگز به سلاح اتمی دست پیدا نخواهد کرد صحه گذاشت.»

به گزارش آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا، این تماس پس از آن صورت گرفت که محمد بن سعید الجابر، دیپلمات سعودی، روز یکشنبه با مقامات حوثی در صنعا، پایتخت یمن، برای تسریع مذاکرات پایان دادن به جنگ دیدار و گفتگو کرد.

به گفته این مقام دولتی که خواست نامش فاش نشود، تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه جو بایدن در امور یمن نیز این هفته برای گفتگوهای تکمیلی با مقامات سعودی به ریاض، رفته است.

ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا نیز، هفته گذشته برای دیدار با مقامات اطلاعاتی عربستان به این کشور سفر کرده بود.

سفر الجابر به پایتخت یمن تحت کنترل حوثی‌ها پس از آن صورت گرفت که سعودی‌ها در ماه گذشته با ایران با میانجیگری چین، برای بازگرداندن روابط دیپلماتیکی که در سال ۲۰۱۶ قطع شده بود به توافق رسیدند.

مقامات کاخ سفید اما خاطرنشان می کنند که قبل از میانجیگری چین، ایران و عربستان طی چندین دور مذاکره که به میزبانی عراق و عمان برگزار شد، به نقاط مشترک زیادی دست یافته بودند.

جمهوری اسلامی حامی اصلی حوثی‌ها در درگیری یمن است.

حوثی های متحد ایران در سال ۲۰۱۴ صنعا را تصرف کردند و دولت رسمی مستقر را به عربستان سعودی تبعید کردند. یک ائتلاف از دولت در تبعید یمن به رهبری عربستان سعودی از سال ۲۰۱۵ با نیروهای حوثی وارد جنگ شد.

عربستان و حوثی‌ها به ابتکار آمریکا، شش ماه آتش بس کردند، صلح موقتی که در اکتبر گذشته به پایان رسید حالا اما دولت ایالات متحده و جو بایدن در پی یافتن راهی برای برقراری صلح دائمی میان دو کشور هستند.

چندی پیش نیز کابینه عربستان سعودی با پیشنهاد پیوستن به سازمان همکاری شانگهای موافقت کرد. ریاض با وجود نگرانی‌های امنیتی آمریکا، به دنبال برقراری رابطه مستحکم و درازمدت با چین است.