/

دیدار شمخانی با مقام امنیتی ارمنستان همزمان با افزایش تنش‌ها میان تهران و باکو

درحالی‌که تنش در روابط جمهوری اسلامی و آذربایجان طی چند هفته اخیر به طور فزاینده‌ای افزایش یافته است، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی با همتای ارمنستانی خود در تهران دیدار کرد.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

درحالی‌که تنش در روابط جمهوری اسلامی و آذربایجان طی چند هفته اخیر به طور فزاینده‌ای افزایش یافته است، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی با همتای ارمنستانی خود در تهران دیدار کرد.

به گزارش فرانیوز، علی شمخانی در دیدار با آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان عنوان کرد که هرگونه تغییر در جغرافیای منطقه قفقاز جنوبی اقدامی تنش‌زا و در جهت خواست دشمنان امنیت و ثبات منطقه است و باید گفت‌وگو و تعامل مستمر جایگزین هرگونه رویکرد سخت برای پایان‌دادن به چالش‌های منطقه‌ای شود.

اشاره او به تلاش‌های باکو برای ایجاد یک کریدور در امتداد مرز ایران برای اتصال جمهوری آذربایجان به نخجوان بود. در صورت ایجاد چنین کریدوری دسترسی زمینی ایران به اروپا محدود خواهد شد.

 روابط میان تهران و باکو پس از جنگ سه سال پیش «ناگورنو قره‌باغ» با تنش همراه بوده و پس از حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در ایران و افتتاح سفارت آن کشور در اسرائیل تیره‌تر هم شده است.

در یکی از آخرین تحولات نیز وزارت خارجه دولت باکو با احضار سفیر جمهوری اسلامی چهار عضو سفارت ایران را «عناصر نامطلوب» خواند و آنها را از کشور اخراج کرد.

در این دیدار آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان نیز عنوان کرد که جمهوری اسلامی نقش مهمی در توسعه روابط میان کشورهای قفقاز جنوبی و تأمین امنیت منطقه دارد.

در آخرین تحولات تنش‌آلود میان تهران و باکو که در روزهای گذشته شدت گرفته، رئیس مجلس جمهوری آذربایجان به بیانیه اخیر مجلس شورای اسلامی ایران واکنش شدیدی نشان داد.

صاحبه غفاروا، رئیس مجلس آذربایجان در واکنش به بیانیه مجلس شورای اسلامی مبنی بر ضرورت اقدام نمایندگان مجلس آذربایجان علیه دولت «علی‌اف» به‌خاطر افتتاح سفارت جمهوری آذربایجان در اسرائیل گفت: داشتن رابطه با هر کشوری تنها به خودمان مربوط است و به مقامات ایرانی ارتباطی ندارد.

در جلسه علنی چهارشنبه ۱۶ فروردین‌ماه مجلس شورای اسلامی بیانیه‌ای با امضای ۲۱۰ نفر از نمایندگان در «محکومیت افتتاح سفارت آذربایجان» در اسرائیل قرائت شد.

همچنین جمهوری آذربایجان هفدهم فروردین‌ماه، از اخراج چهار عضو سفارت جمهوری اسلامی در این کشور خبر داد. وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد سفیر جمهوری اسلامی را «احضار» و به او اطلاع داد که چهار دیپلمات سفارت ایران در باکو «عنصر نامطلوب» هستند و باید ظرف ۴۸ ساعت این کشور را ترک کنند.