/

چین نفت ایران را ارزان‌تر از قبل می‌خرد؛ زیان هفتگی ۹۲ میلیون دلار

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی میزان تخفیف فروش نفت ایران به چین را افزایش داده است.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های بین‌المللی، جمهوری اسلامی میزان تخفیف فروش نفت ایران به چین را افزایش داده است.

به گزارش فرانیوز، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که جمهوری اسلامی نفت ایران را با تخفیفی بیشتر از تخفیف روسیه به چین می‌فروشد.

بر اساس گزارش بلومبرگ جمهوری اسلامی در ماه آینده قرار است هر بشکه نفت ایران را ۱۲ دلار ارزان‌تر از نفت شاخص برنت به چین تحویل دهد، این در حالی است که روسیه نفت خود را که از نظر کیفیت به نفت ایران بسیار شبیه است با ۱۰ دلار تخفیف به فروش می‌رساند.

با توجه به اینکه پیش‌فروش قیمت نفت برنت برای ماه مه، حدود ۸۰ دلار بود، در واقع ایران ۱۵ درصد تخفیف برای نفت خود ارائه می‌دهد. اگر ایران بتواند در ماه آینده، روزانه یک میلیون بشکه نفت تحویل چین دهد، بدون محاسبه هزینه‌های دورزدن تحریم‌ها، تنها از محل تخفیف، بیش از ۳۷۰ میلیون دلار دچار زیان خواهد شد. یعنی هر هفته ایران مبلغی حدود ۹۲٫۵ میلیون دلار بابت تخفیف صادرات نفت به چین از دست می‌دهد.

این در حالی است که بر اساس گزارش‌هایی که قبلاً منتشر شده بود، جمهوری اسلامی در دی ماه سال گذشته برای حفظ سهم خود در بازار چین تخفیف‌های خود را به ۱۱ دلار در هر بشکه نفت افزایش داده بود و در حقیقت ایران هر هفته بیش از ۷۷ میلیون دلار بابت این تخفیف‌ها متحمل زیان می‌شد.

قبلاً جمهوری اسلامی نفت ایران را از طریق واسطه با ۳ تا ۴ دلار تخفیف در هر بشکه می‌فروخت؛ اما پس از حمله روسیه به اوکراین و عرضه نفت روسیه به اروپا توسط این اتحادیه تحریم شده و در چندماهه گذشته روسیه نفت خام خود را با تخفیف از طریق بنادر شرقی خود به چین می‌فروشد.

به همین دلیل جمهوری اسلامی مجبور شد تخفیف‌های خود را افزایش دهد تا در بازار چین باقی بماند.

این در حالی است که حکومت ایران تخفیف‌ها و کارمزدهای دیگری را هم برای تولیدات دیگر خود مانند محصولات پتروشیمی و پالایشی ارائه می‌کند.

به‌این‌ترتیب حزب کمونیست چین بیشترین سود را از تحریم‌های آمریکا و بحران اوکراین برده و مایل است وضعیت به همین صورت باقی بماند.

بخش اعظم نفت ایران توسط پالایشگاه‌های کوچک چینی مستقر در استان شاندونگ و از طریق واسطه‌ها و تحت عنوان نفت مالزی خریده می‌شود و دقیقاً مشخص نیست پول آن به چه طریقی به دست ایران می‌رسد.

اگرچه هنوز جزئیاتی از قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین منتشر نشده اما برخی رسانه‌ها اطلاعاتی از این قرارداد منتشر کرده‌اند. اطلاعاتی که می‌گوید احتمالا بر اساس این قرارداد ایران امتیازات نفتی زیادی به چین داده است.