/

تورم و زلزله بازار املاک ترکیه را برای ایرانیان کم‌رونق نکرد؛ خرید ۹۷۲ خانه در دو ماه و فرار سرمایه از ایران

با وجود وقوع زلزله مهیب در جنوب غربی ترکیه و تورم بسیار بالا در این کشور، همچنان تعدادی از ایرانیان ترجیح دادند که سرمایه خود را به ترکیه منتقل کرده و طی دو ماه گذشته ۹۷۲ خانه توسط ایرانیان در این کشور خریداری شده است.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

با وجود وقوع زلزله مهیب در جنوب غربی ترکیه و تورم بسیار بالا در این کشور، همچنان تعدادی از ایرانیان ترجیح دادند که سرمایه خود را به ترکیه منتقل کرده و طی دو ماه گذشته ۹۷۲ خانه توسط ایرانیان در این کشور خریداری شده است.

به گزارش فرانیوز، بر اساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ترکیه، ایرانی‌‌ها در ماه فوریه تعداد ۴۴۶ فقره و در ماه ژانویه نیز ۵۲۶ خانه در ترکیه خریداری کرده‌اند.

طبق گزارش‌های رسمی که از سوی دولت ترکیه منتشر شده نرخ تورم این کشور در ماه ژانویه ۵۷٫۶ درصد بوده و در ماه فوریه نیز نرخ تورم در ترکیه ۵۵٫۱ درصد بوده است. البته بسیاری از کارشناسان اقتصادی ترکیه آمار رسمی را معتبر نمی‌دانند و عنوان می‌کنند که نرخ واقعی تورم در این کشور بسیار بالاتر از گزارش‌های رسمی است.

وبسایت نود اقتصادی با اشاره به زلزله مهیب ۶ فوریه ۲۰۲۳ در ترکیه در گزارشی نوشت که پس از زلزله ترکیه تصور می‌شد جریان سرمایه‌گذاری خارجی تا مدتی به بخش املاک این کشور وارد نشود یا مقدار آن کاهش یابد، اما ایرانیان رتبه دوم خرید خانه در ترکیه را داشتند.

این وب‌سایت در ادامه نوشت: شهروندان کشورمان در دوماهه نخست سال ۲۰۲۳ تعداد ۹۷۲ ملک در ترکیه خریده‌اند که ارزش ریالی آن با دلار حدود ۴۲ هزارتومانی بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

طبق آمارهای ترکیه، ایرانی‌ها در خرید ملک پس از روس‌ها رتبه دوم را به خود اختصاص داده و با عراق که در رتبه سوم است، فاصله قابل‌توجهی دارند.

طی سالهای اخیر روس‌ها و ایرانیان در صدر جدول خرید خانه در ترکیه قرار دارند و سرمایه‌گذاری و زندگی در این کشور را به حضور در کشورهای خود ترجیح داده‌اند. این روند به دنبال حمله نظامی روسیه به اوکراین و همچنین سرکوب اعتراضات سراسری در ایران تشدید شده است.

در همین رابطه روزنامه وطن امروز که به بخش‌های تندرو جمهوری اسلامی نزدیک است نیز در اواخر مهرماه گزارشی از وضعیت اقتصادی ایران در خلال اعتراضات منتشر کرد و مدعی شد که باگذشت یک ماه از اعتراضات سراسری در ایران بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال پول شهروندان از بازار سرمایه خارج شده است.

در این گزارش مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران از خروج سالانه ۱۰ میلیارد دلار سرمایه از ایران خبر داد و گفت: به نظر می‌رسد که فرار سرمایه از این رقم نیز بیشتر شود.