جان کربی
/

نگرانی ها از افزایش تنش میان تهران و اسلام‌آباد؛ آمریکا: نمی‌خواهیم شاهد هیچ درگیری میان ایران و پاکستان باشیم

جان کربی، سخنگوی کمیته امنیت ملی کاخ‌سفید آمریکا، می‌گوید دولت کشورش تحولات ناشی از حملات هوایی میان ایران و پاکستان را «به دقت زیر نظر» دارد و «نمی‌خواهد شاهد هیچ درگیری نظامی در منطقه باشد».

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، آقای کربی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران تصریح کرد:‌ «هر دو کشور (ایران و پاکستان) به لحاظ نظامی بسیار مجهز و آماده هستند و ما نمی‌خواهیم شاهد افزایش تنش و درگیری نظامی در این منطقه باشیم».

«آنها (پاکستان) اول از سوی ایران مورد حمله قرار گرفتند که این یک حمله بی‌محابا دیگر (از سوی ایران) و نمونه دیگری از اقدام بی‌ثبات‌کننده ایران بود».

«آنچه مسلم است ما نمی خواهیم شاهد یک ایران مجهز به سلاح هسته ای باشیم چرا که این برای همه منطقه و بلکه جهان بد است».او سپس افزود: آمریکا ترجیح می‌دهد که پیشگیری از تولید سلاح اتمی از سوی ایران از راه‌های دیپلماتیک حل شود هر چند در حال حاضر چنین نتیجه‌ای وجود ندارد. ایران برنامه هسته‌ای خود را صلح آمیز می‌داند و اتهام تلاش برای ساخت سلاح اتمی را بارها رد کرده است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود با خبرنگاران به حمله هوایی پاکستان به منطقه در نزدیکی مرز این کشور با شهر سراوان ایران، واکنش نشان داد و گفت ایالات متحده ضمن نگرانی از تشدید درگیری‌ها در منطقه «خواستار خویشتن‌داری» تهران و اسلام آباد شد.

آقای میلر همچنین از بیانیه پاکستان مبنی بر اهمیت حسن همجواری در روابط کشورهای همسایه استقبال کرد و گفت از نظر آمریکا این حملات ارتباطی با جنگ اسرائیل-غزه ندارد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، ایران و پاکستان را به «نشان دادن حداکثر خویشتن‌داری برای پرهیز از اوج‌گیری تنش‌ها» ترغیب کرده است.

این بعد از آن است که ابتدا ایران و سپس پاکستان گفتند به گروه های پیکارجوی مسلح در خاک یکدیگر حمله کرده‌اند.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، گفت: «دبیرکل تاکید می‌کند که همه نگرانی‌های امنیتی میان دو کشور باید با روش‌های مسالمت‌آمیز، از طریق دیالوگ و همکاری، در تطابق با اصول حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و حسن همجواری پیگیری شود.»

پاکستان حمله روز سه شنبه ایران را که به منطقه‌ای در ایالت بلوچستان پاکستان انجام شد، محکوم کرد. در این حمله دو کودک کشته شدند.

دو روز پس از حملات ایران به پاکستان، «۹ نفر» در یکی از روستاهای مرزی در نزدیکی شهر سراوان در استان سیستان وبلوچستان در پی حملات پاکستان کشته شدند.

وزارت خارجه پاکستان گفته است که حملات این کشور به «مخفیگاه‌های تروریست‌ها» در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است.

کارشناسان منطقه‌ای و سیاستمداران سابق در پاکستان گفته‌اند که این کشور باید به حمله ایران واکنش نشان می‌داد، اما آن‌ها در عین حال نسبت به تشدید خصومت‌ها بین دو کشور همسایه ابراز نگرانی کرده‌اند.