به گزارش فرانیوز، دراین بیانیه که در پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه صنعتی اراک منتشر شده، خطاب به مردم شهرستانهای اراک و شازند آمده است: «در روزهای اخیر مازوتسوزی در نیروگاه شازند دوباره آغاز شده است و این موضوع سلامت بیش از یک میلیون شهروند مظلوم ساکن شهرهای اراک و شازند را با مخاطره جدی مواجه میکند».
در بخشی از این بیانیه با بیان اینکه در قانون هوای پاک مصوب سال ۱۳۹۶ به نیروگاهها اجازه سوزاندن مازوت داده نشده، از مسئولان خواسته شده که با «جدیت» مانع مازوتسوزی در نیروگاه شازند شوند.
اساتید دانشگاه صنعتی اراک در این بیانیه، آمادگی کامل خود را برای ارائه راهکارها و پیشنهادهای علمی به مسئولان مربوطه استانی و ملی اعلام کردهاند.
همزمان یوسف یوسفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در رابطه با مازوت سوزی گفته است که استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی شازند از ۲۰ آذرماه آغاز شده و هماکنون در هر شبانهروز چهارمیلیون لیتر مازوت در این واحد مصرف میشود که این مقدار نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
روز گذشته سخنگوی صنعت برق ایران در گفتوگو با «رکنا» خبر داد که هشت نیروگاه شامل نیروگاه حرارتی سهند بناب، نیروگاه رجایی قزوین، نیروگاه شازند اراک، نیروگاه سلیمی نکا، نیروگاه حرارتی طوس مشهد، نیروگاه بیستون کرمانشاه، نیروگاه رامین اهواز و نیروگاه حرارتی بندرعباس مجاز به سوزاندن مازوت هستند.
به دنبال ادامه آلودگی هوای تهران در روزهای گذشته، بعضی از رسانهها از مازوت سوزی در نیروگاههای اطراف تهران خبر دادند اما مقامهای سازمان محیط زیست و شورای شهر تهران این اخبار را تکذیب کردند.
مازوتسوزی از دیرباز در فصل سرما برای رفع کمبود گاز در ایران رواج داشته است و از آن برای جبران کمبود گاز در نیروگاهها و صنایع سیمان و فولاد استفاده میشود.