وزارت خارجه جمهوری اسلامی
/

وزارت خارجه جمهوری اسلامی می گوید هیچ برنامه‌ای برای مذاکره مستقیم با آمریکا ندارد

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی هرگونه مذاکره مستقیم با آمریکا را تکذیب کرد.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، هفته پیش گزارش‌هایی از اجازه یافتن مقام‌های وزارت خارجه ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا و به میزبانی عمان منتشر شده بود.

ناصر کنعانی در کنفرانس خبری هفتگی‌اش درباره نقش عمان در احیای توافق هسته‌ای گفت: «همانطور که بارها اعلام کردیم از تلاش‌های توأم با حسن نیت کشورهای دوست و ابتکارعمل‌های آنها برای کمک به بازگشت مسئولانه و متعهدانه همه طرف‌ها به برجام استقبال می‌کنیم».

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ادعاها مبنی بر مذاکره مستقیم با آمریکا، گفت: هرگونه مذاکره مستقیم با آمریکا تکذیب می‌شود.

او هفته پیش گفته بود پیشنهاد هیثم بن طارق سلطان عمان برای احیای برجام، «نه یک توافق جدید است و نه یک طرح جدید است بلکه ابتکار عملی برای نزدیک کردن دیدگاه‌های طرفین است».

عمان در گذشته میانجی مذاکره مستقیم ایران و آمریکا بوده است.

هفته گذشته امواج مدیا به نقل از چند منبع آگاه نوشت که علی خامنه ای به مذاکره‌کنندگان هسته‌ای اجازه داده تا مستقیم با آمریکا مذاکره کنند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی بلافاصله در رابطه با این ادعا اطلاعیه‌ای منتشر کرد.

در این اطلاعیه آمده است: این نوع خبرسازی‌ها و بازی‌های رسانه‌ای که معمولا برای فضاسازی سیاسی صورت می‌پذیرد، فاقد اعتبار است.

پس از خروج آمریکا از برجام، رهبر جمهوری اسلامی گفت مقام‌های دولتی اجازه مذاکره مستقیم با ایالات متحده را ندارند.

هفته گذشته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کیودو خاطرنشان کرد، ژاپن ابتکاری را برای از سرگیری مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ ارائه داده است.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: ما از نقش سازنده ژاپن در احیای توافق هسته‌ای حمایت می‌کنیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی جزئیاتی از این ابتکار را ارائه نکرد اما گفت زمانی که در ماه اوت به توکیو سفر و با فومیو کیشیدا، نخست وزیر و سپس یوشیماسا هایاشی، وزیر امورخارجه ژاپن دیدار کرده بود، این پیشنهاد را از دولت ژاپن دریافت کرد.

توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی، شامل چین، روسیه، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایالات متحده با هدف محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌های اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۵ به دست آمد.

اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸، یک سال پس از روی کار آمدن خود به‌طور یک‌جانبه ایالات متحده را از این توافق خارج کرد و سپس مذاکرات بر سر احیای این توافق به بن بست رسیده است. متعاقباً ایران برخی از محدودیت‌های هسته‌ای خود ذیل این توافق را کنار گذاشت.

در سال ۲۰۲۱، ایالات متحده تحت ریاست جمهوری جو بایدن به همراه سایر طرف‌های توافق ۲۰۱۵، مذاکرات را با هدف تسهیل ورود مجدد واشنگتن به این توافق از سر گرفتند اما این رایزنی‌ها تاکنون به جایی نرسیده است.